I tog ut av Norge igjen

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård utenfor det første toget til Gøteborg etter pandemien. Her i samtale med konsernsjef Gro Bakstad i Vy Les mer Lukk

– Endelig kan folk ta toget til Sverige igjen! Det er veldig positivt at de reisende nå har klimavennlig kollektivtilbud til og fra utlandet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.

-Tog, buss og annen kollektivtransport bidrar til å redusere klimagassutslipp,

samtidig som fremkommeligheten og trafikksikkerheten på veiene blir bedre, sier Nygård ifølge en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

Statsråd Nygård reiste mandag morgen med tog mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Toget, som startet på Oslo S, var det første Vy-toget etter pandemien med Gøteborg sentralstasjon som siste stopp.

Første grensekryssende togtilbud

Vys togtilbud mellom Oslo og Gøteborg er det første grensekryssende togtilbudet

som gjenopptas etter at grenseovergangene ble åpnet 6. oktober.

Flere persontogtilbud mellom Norge og Sverige skal gjenopptas

Alle persontogtilbudene mellom Norge og Sverige ble innstilt etter at smitteverntiltak mot koronapandemien ble innført i mars 2021.

I tiden fremover kommer flere grensekryssende persontogtilbud til å bli satt i drift igjen. Dette omfatter blant annet SJ Norges togtilbud mellom Trondheim og Storlien, SJ ABs tilbud på strekningen Oslo–Stockholm og Vy Tåg ABs togtilbud mellom Narvik og Kiruna.

Men alt er ikke som før pandemien: Selv om de grensekryssende persontogtilbudene gjenopptas, må passasjerene sette seg inn i regler for smittevern og krav til dokumentasjon.