Én million Airbnb-overnattinger i Norge i fjor

197.000 Airbnb-overnattinger ble booket hos norske utleiere i 2015. Foto: Colourbox.com Les mer Lukk

Rundt 200.000 Airbnb-brukere booket boliger i Norge i fjor. Innovasjon Norge anslår at de til sammen sto for én million overnattinger.

Dagens Næringsliv har fått tilgang på statistikk fra boligformidlingstjenesten Airbnb. Den viser at 197.000 kunder booket én eller flere netter hos norske utleiere gjennom Airbnbs tjenester for privat leie.

– Hvis vi kan gjøre et overslag på at dette utgjør rundt én million gjestedøgn i året, kan ikke Airbnb sies å true reiselivsnæringens vel 30 millioner gjestedøgn i vesentlig grad, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge til avisen.

Les også: Folk flest drømmer om å tilbringe natten i en trehytte

Han får støtte fra NHO Reiseliv.

– Aktører som Airbnb utgjør ingen trussel, men er med på å skape et større mangfold i reiselivsnæringen. Gjesten har mer å velge mellom, noe som gjør en destinasjon mer interessant, sier direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Les også: Skattemyndighetene vil ha innrapportering fra Airbnb og Uber

Statistikken viser at det til sammen er 7.900 norske Airbnb-utleiere, som i snitt tjente 22.500 kroner gjennom tjenesten i fjor. 89 prosent av dem som leier ut gjennom Airbnb bor i leieobjektet selv. I snitt leide de ut 26 gjestedøgn, og gjestene bodde i snitt 3,3 netter.

Les også:

Jensen løfter blikket mot Uber og Airbnb

En natt i katakombene

Unngå å bli svindlet på Airbnb
Bo privat når du er på reise
Tjener 100.000 på gjesterommet