Frankrike markerer nasjonaldagen med militærparade

President Emmanuel Macron og forsvarssjef François Lecointre inspiserer styrkene under paraden på nasjonaldagen 14. juli. Foto: Philippe Wojazer/AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Kampflyene strøk lavt over sentrum av Paris lørdag som ledd i den tradisjonelle, militære markeringen av nasjonaldagen.

For de væpnede styrker ble militærparaden helt spesiell, ettersom president Emmanuel Macron bare timer før hadde undertegnet et budsjettforslag som skal øke forsvarsbevilgningene til 2 prosent av BNP, i tråd med NATOs mål.

Et par mindre hendelser skapte imidlertid litt ugreie under den militære oppvisningen. To politimotorsykler kjørte i hverandre under en oppvisning, og fargene som ble sluppet fra de passerende kampflyene, var ikke helt symmetriske i rødt, hvitt og blått.

Men dette ble omtalt som detaljer i et ellers digert apparat som feiringen av den franske nasjonaldagen er. Mange tusen paraderte nedover Champs-Élysées, mens 110.000 medlemmer av politi- og sikkerhetsstyrker var utplassert rundt om i landet for å sikre en trygg markering.

Under terrorangrepet 14. juli 2016 i Nice ble 86 mennesker drept av en lastebil som ble kjørt rett inn i folkemengden på Promenade des Anglais.

Les også: Rundt 10.000 marsjerte i Edinburghs gater for å vise sin motstand mot president Trump