De første førerkortene for kvinner utstedt i Saudi-Arabia

ette bildet, som er sendt ut av det saudiarabiske informasjonsdepartementet, viser Esraa Albuti som viser fram sitt splitter nye førerkort. Men hun får ikke bruke det før 24. juni, når Saudi-Arabias forbud mot at kvinner får kjøre bil, blir opphevet. Les mer Lukk

Saudi-Arabia har utstedt de første førerkortene til kvinner, opplyser myndighetene i landet.

– Trafikkmyndighetene har begynt arbeidet med å innføre nye førerkort som vil gjøre det lovlig for kvinner å kjøre bil fra 24. juni, melder det offisielle saudiarabiske nyhetsbyrået mandag.

I alt ti kvinner fikk sine førerkort mandag, men i løpet av neste uke regner myndighetene med at om lag 2.000 førerkort for kvinner blir utstedt.

Det var i september i fjor at Saudi-Arabias kong Salman utstedte et dekret som lar kvinner få lov til å ta førerkort og kjøre bil selv. Fram til nå har Saudi-Arabia vært det eneste landet i verden hvor dette har vært forbudt.

Da nyheten kom om at også saudiarabiske kvinner endelig skulle få lov å kjøre bil, brøt det ut jubel og glede hos mange både i og utenfor det strengt religiøse landet.

Men mange kritiske røster peker på at kvinner fortsatt nesten ikke har noen rettigheter i Saudi-Arabia og at en rekke kvinnelige aktivister som har satt seg bak rattet og kjørt i vei, har blitt fengslet.

Les også:

Kvinnerettsaktivister fengslet i Saudi-Arabia

Søreide tviler på reformviljen i Saudi-Arabia

Saudi-Arabia innfører forbud mot å snoke på ektefellens telefon