Trump sier møtet med Kim fortsatt kan skje 12. juni

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump sier møtet med Kim fortsatt kan skje 12. juni Les mer Lukk

President Donald Trump sier USA snakker med Nord-Korea, og at møtet med Kim, som Trump avlyste torsdag, likevel kan finne sted 12. juni.

– Vi får se hva som skjer, det kan til og med skje den 12., sa Trump, og refererte til det nå avlyste møtet mellom han selv om Nord-Koreas leder Kim Jong-un, som etter planen skulle finne sted i Singapore 12. juni.

Trump kom med sine uttalelser i forkant av avgangsseremonien ved US Naval Academy i Annapolis i Maryland, der han skal holde tale. Han understreket overfor reporterne at både USA og Nord-Korea ønsker at møtet skal skje.

– Alle spiller spill, men de vil svært gjerne møtes, og vi ønsker å få det til, sa Trump.

Bakgrunn:Trump avlyser toppmøte med Kim Jong-un

Brev til Kim

Den amerikanske presidenten avlyste torsdag toppmøtet med Kim Jong-un, som skulle holdes i Singapore 12. juni, i et brev adressert direkte til den nordkoreanske lederen.

Her het det at det vil være upassende å holde møtet nå sett i lys av det «voldsomme sinnet» og den «åpne fiendtligheten» i Nord-Koreas siste uttalelser.

Analyse:John Bolton er hauken som dikterer Trump

Skrøt av Nord-Korea

Tidligere fredag tok den amerikanske presidenten til Twitter og skrøt av Nord-Koreas svar på at han avlyste møtet.

– Veldig gode nyheter å motta den varme og produktive uttalelsen fra Nord-Korea. Vi vil snart se hvor dette fører, forhåpentligvis til en lang og varig framgang og fred. Tiden (og talent) vil vise, tvitret presidenten rundt klokken 14.15 norsk tid.

– Den plutselige kunngjøringen om at møtet er avlyst er uventet for oss, og vi kan ikke gjøre annet enn å synes at det er ytterst beklagelig, sa Nord-Koreas viseutenriksminister Kim Kye-gwan i en pressemelding via Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA fredag.

– Vi presiserer igjen vår villighet til å sette oss ned ansikt til ansikt, når som helst og i hvilken som helst form, for å finne løsninger på problemet, la han til.