Peshmerga-angrep nær IS-bastion i Irak

Kuriske peshmergasoldater fyrer av en antitank-kanon ved frontlinjen om lag 45 kilometer fra Mosul 29. mai. Les mer Lukk

Kurdiske peshmerga-styrker har med støtte fra amerikanske jagerfly utført et stort angrep for å gjenerobre IS-kontrollerte landsbyer nord i Irak, ifølge det kurdiske militæret.

Kurdiske peshmerga-styrker har med støtte fra amerikanske jagerfly utført et stort angrep for å gjenerobre IS-kontrollerte landsbyer nord i Irak, ifølge det kurdiske militæret.

Peshmerga-styrkene angrep søndag IS-stillinger i området Hazer, som ligger rundt 45 kilometer nordøst for Mosul, IS-bastionen nord i Irak.

Les også: USA hevder å ha drept IS-leder i Falluja

Minst 17 IS-opprørere ble drept i offensiven, ifølge det kurdiske militæret, som ikke oppgir å ha mistet noen av sine egne.

Soldater fra den USA-ledede koalisjonen er blitt sett nær frontlinjen, ifølge en journalist fra nyhetsbyrået Reuters.

Soldatene, som ble sett mens de lastet panserkjøretøy utenfor landsbyen Hassan Shami noen kilometer øst for frontlinjen, ba folk i nærheten om å ikke ta bilder, ifølge journalisten.

Les også: – IS jaget ut av ti irakiske byer

Talsmann for den USA-ledede koalisjonen, oberst Steve Warren, vil ikke si hvilke land soldatene som ble observert, kommer fra.

– De kan være amerikanere, de kan være canadiere eller fra andre land, sier han til Reuters.

Angrepet søndag ble utført samtidig som irakiske regjeringsstyrker med støtte fra den USA-ledede koalisjonen er i gang med en offensiv for å drive IS ut av Fallujah. Falluja, som ligger rundt 50 kilometer vest for Iraks hovedstad Bagdad, har vært kontrollert av IS siden starten av 2014.

De kurdiske peshmerga-styrkene, som er soldater fra Iraks selvstyrte region Kurdistan, har de siste månedene spilt en nøkkelrolle i å drive bort IS fra områder som ekstremistgruppen tok i 2014.

Les også: – Nå starter nærkampene