Meny

USA hevder å ha drept IS-leder i Falluja

Den USA-ledede koalisjonen i Irak hevder å ha drept IS' leder i Falluja, Maher al-Bilawi. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den USA-ledede koalisjonen i Irak hevder å ha drept den øverste lederen til IS i Falluja.

– Vi har drept mer enn 70 av fiendens krigere, blant dem Maher al-Bilawi, som var øverstkommanderende for IS-styrkene i Falluja, sier en talsmann for koalisjonen, oberst Steve Warren.

Les også: IS under press både i Irak og Syria

– Dette har selvsagt ikke fått fienden til å slutte å kjempe, men det er et tap for dem. Det skaper forvirring og det skaper forvirring at deres nestkommanderende nå må overta. Det fører til at det må flyttes rundt på andre ledere, sier han.

Ifølge Warren har den USA-ledede koalisjonen gjennomført 20 bomberaid mot den IS-kontrollerte byen vest for Bagdad de siste fire dagene.

Les også: USAs spesialsoldater bidrar i bakkeoffensiv i Syria

Flyene har også sluppet løpesedler over byen der de oppfordrer lokalbefolkningen til å holde seg på avstand fra de mellom 500 og 1.000 IS-krigerne som antas å befinne seg i byen.

– Disse løpesedlene oppfordrer de som ikke kan flykte til å plassere hvite laken på taket for å markere hvor de befinner seg. Den irakiske regjeringshæren jobber nå med evakueringsruter og myndighetene i Anbar-provinsen har opprettet en leir for flyktninger fra Falluja, sier Warren.

Les også: FN: Grufulle forhold for sivile i Falluja

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus