Meny

– Nå starter nærkampene

En kortesje med irakiske sikkerhetsstyrker beveger seg mot Falluja 28. mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Irakiske spesialstyrker er på plass utenfor den IS-kontrollerte byen Falluja og vil gå inn i løpet av få timer, opplyser en øverstkommanderende.

– Antiterrorstyrkene (CTS), sikkerhetspolitiet i Anbar og lojale militssoldater har nådd Tareq og Mazraa, som ligger sør og øst for Falluja. De går inn i løpet av noen få timer for å frigjøre byen fra Daesh (en annen betegnelse brukt om IS), sier Abdelwahab al-Saadi lørdag, øverstkommanderende for operasjonen.

Les også: Hundrevis av sivile på flukt fra ekstremisthøyborgen Falluja

Ekstremistgruppa IS har kontrollert Falluja, som ligger rundt 60 kilometer vest for Iraks hovedstad Bagdad, siden 2014.

Sabah al-Noman, talsmann for Iraks antiterrortjeneste, bekrefter at styrkene er utenfor byen, men vil ikke si noe om tidspunkt for angrepet.

Les også: USA hevder å ha drept IS-leder i Falluja

– Antiterrorstyrkene skal delta i angrepet inne i byen. Nå starter nærkampene, etter at irakiske styrker har avsluttet beleiringen av byen, sier han.

Irakiske regjeringsstyrker, støttet av lojale militssoldater og fly fra den USA-ledede koalisjonen, gikk 23. mai til angrep mot Falluja.

Les også: 50.000 sivile kan bli fanget i slaget om Falluja

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus