IOM: – Minst 100 savnet etter forlis onsdag

Flere fartøy med båtflyktninger har forlist i Middelhavet det siste døgnet, og det er uklart hvor mange mennesker som har mistet livet i forsøket på å nå Europa. Les mer Lukk

Overlevende fra et forlis utenfor Libya onsdag sier at minst 100 mennesker er savnet, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Minst 100 båtflyktninger kan ha omkommet da et større fiskefartøy forliste i Middelhavet. Flere andre forlis har også kostet menneskeliv.

Ifølge overlevende skal det ha vært om lag 650 flyktninger og migranter om bord i fiskefartøyet som la ut fra Libya på vei til Europa onsdag.

De fleste av dem ble reddet opp av vannet av den italienske kystvakten, men mange kan ha gått ned med fiskefartøyet.

Les også: Over 1.000 mennesker reddet av norsk skip onsdag

Under dekk

– De overlevende snakket med våre folk da de ankom Porto Empedocle på Sicilia og fortalte at 100 personer hadde oppholdt seg under dekk, forteller Flavio Di Giacomo i Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

De fleste om bord i fiskefartøyet skal ha kommet fra Marokko og Tunisia, men det skal også ha vært libyere og syrere om bord.

Les også: IOM: 1.232 migranter har druknet i Middelhavet i år

Flere forlis

Flere andre fartøy med båtflyktninger har også forlist de siste dagene, og det er uklart hvor mange menneskeliv som har gått tapt.

Den libyske kystvakten opplyste torsdag at de har hentet opp 766 mennesker fra farvannet mellom de to kystbyene Sabratha og Zwara, der det også ble funnet to tomme båter og fire omkomne.

Les også: Listhaug refses etter dukkert i Middelhavet

Færre enn tidligere år

Den italienske kystvakten melder om rundt 20 omkomne etter et annet forlis og plukket opp rundt 1.000 mennesker fra et 20-talls farkoster torsdag.

Dette er ingen rekord, for på enkelte travle dager har det vært plukket opp hele 2.500 flyktninger og migranter fra skrøpelige fartøy i Middelhavet.

Over 1.400 mennesker har mistet livet hittil i år, under forsøk på å krysse Middelhavet, viser tall fra IOM. Dette er langt færre enn på samme tid i 2015 og 2014.

Les også: Ny flyktningtragedie i Middelhavet - frykter at 400 har mistet livet