IOM: 1.232 migranter har druknet i Middelhavet i år

En lege bærer et barn fra Leger Uten Grensers skip, som brakte mange overlevende flyktninger og migranter i land i Pozzallo på Sicilia søndag.
En lege bærer et barn fra Leger Uten Grensers skip, som brakte mange overlevende flyktninger og migranter i land i Pozzallo på Sicilia søndag. Foto: Antonio Parrinello / Reuters

Så langt i 2016 har minst 1.232 mennesker druknet på vei til Europa over Middelhavet, opplyser Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

IOM anslår at 181.476 migranter og flyktninger ankom sjøveien til Italia, Hellas, Kypros og Spania mellom 1. januar og 25. april i år. De aller fleste har reist fra Tyrkia til Hellas.

25.894 av dem gikk i land i Italia, flesteparten etter å ha tatt den langt farligere og lengre sjøveien fra kysten av Nord-Afrika. Mandag opplyste italienske myndigheter at de har tatt imot 7.499 migranter og flyktninger bare i april. Siden har ytterligere 1.130 båtflyktninger blitt berget på åpent hav.

Les også: Nordmenn støttet Frps innflytelse på norsk asylpolitikk

Tirsdag morgen fikk IOM meldinger om flere lik som ble funnet utenfor kysten av Libya, i nærheten av Garabulli. Det er ukjent om de er blant ofrene for forliset som fryktes å ha kostet flere hundre afrikanske migranter og flyktninger livet forrige uke.

Les også: – Det er flere enslige mindreårige ute på gatene enn norske myndigheter har oversikt over

Personvernpolicy