Listhaug refses etter dukkert i Middelhavet

Innvandringsminister Sylvi Listhaug ønsket å få migrantenes perspektiv på det å bli reddet i Middelhavet. Derfor hoppet hun i havet utenfor Lesvos og ble reddet av mannskapet ombord i den norske redningsskøyta Peter Henry Von Koss som inngår i Frontex-operasjonen.
Innvandringsminister Sylvi Listhaug ønsket å få migrantenes perspektiv på det å bli reddet i Middelhavet. Derfor hoppet hun i havet utenfor Lesvos og ble reddet av mannskapet ombord i den norske redningsskøyta Peter Henry Von Koss som inngår i Frontex-operasjonen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Bildene av innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i overlevingsdrakt i Middelhavet skaper reaksjoner på sosiale medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Hva med å åpne vinduet for å virkelig kjenne på hvordan det er å være uteligger?», skriver SV-representant Karin Andersen på Twitter.

«I dag skal jeg sitte på en stol i fem minutter for å virkelig kjenne hvordan de lamme har det», tvitrer advokat Brynjar Meling.

Les også: Listhaug er Hagens soleklare favoritt

Aftenposten viser også til dem som tar Listhaug i forsvar, blant andre mediekritiker George Gooding: «Skulle hun druknet for å få erfare hvordan det er å være flyktning?», spør han sarkastisk.

Selv sier Listhaug at det var mannskapet på redningsskøyten som spurte om hun ville se hvordan de jobber og bli reddet opp av sjøen.

– Det gjorde jeg med glede, sier statsråden i en uttalelse som er gjengitt av Aftenposten og Dagbladet.

– Du kan ikke sette deg inn i situasjonen som flyktningene er i, men man kan se det fra det perspektivet, hvordan det er å ligge i vannet på den måten. De har jo ikke overlevingsdrakt, så det vil ikke være sammenlignbart. Men jeg fikk se hvordan personalet her jobber, sa Listhaug til NTB, som var til stede da hun ble «reddet» av mannskapet på Peter Henry von Koss.

Les også: Listhaug ble «reddet» i Middelhavet

Personvernpolicy