Triumferende Trump hevder å ha partiet i ryggen

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump: - Bra om verdensledere blir «rystet» av meg Les mer Lukk

Donald Trump har nådd antallet delegater han trenger for å bli Republikanernes presidentkandidat, viser nyhetsbyrået APs opptelling.

En triumferende Donald Trump hevder nå å ha støtte fra «nesten alle» i eget parti og sier at han heretter vil rette skytset mot demokratenes frontfigur Hillary Clinton.

– Vi har hatt fantastisk støtte fra nesten alle, sa den omstridte mangemilliardæren under en pressekonferanse i Bismarck i North Dakota.

– Jeg er beæret, la han til, og lot til å more seg stort over at Hillary Clinton ennå ikke har greid å beseire Bernie Sanders i demokratenes nominasjonskamp.

– Jeg ser hvordan Hillary sliter, men hun har ikke greit det ennå, sa han.

Les også: Obama hardt ut mot Trump

Magisk grense

Få timer tidligere viste en opptelling gjort av nyhetsbyrået AP at Trump hadde nådd den magiske grensen på 1.237 delegater, som han må ha i ryggen for å bli utropt til Det republikanske partiets presidentkandidat under landsmøtet i juli.

Grensen ble passert etter at tre ubundne delegater fortalte at de ville slutte opp om Trump, blant dem partiets leder i Oklahoma, Pam Pollard.

– Jeg tror at han har nådd fram til velgergrupper som ikke liker hvordan det ligger an med landet vårt. Jeg har ingen problemer med å støtte Trump, sier Pollard.

Trump sto alene igjen som republikansk kandidat alt i begynnelsen av mai, da Ted Cruz som den siste av rivalene trakk seg fra nominasjonskampen.

Les også: Trump trekker frem gamle overgrepsanklager mot Bill Clinton

Splittende figur

Trump har aldri tidligere blitt valgt til noe politisk verv. Da han lanserte sitt kandidatur i fjor sommer, var det svært få som trodde at han hadde noen reell mulighet til å vinne den republikanske nominasjonen.

69-åringen fra New York er fortsatt en splittende figur, også innad i det republikanske partiet. Mange av de mer tradisjonelt orienterte republikanerne mener at han ikke er en «ekte konservativ kandidat», mens andre er bekymret for hans omstridte kommentarer om kvinner, muslimer og innvandrere fra Mexico.

Les også: Måling: Republikanske velgere ber partiet støtte Trump

Upopulære kandidater

De siste dagene har nye meningsmålinger gitt Trump ledelsen over Hillary Clinton, som ligger an til å bli hans demokratiske utfordrer, i RealClearPolitics ' gjennomsnitt av nasjonale målinger.

Samtidig viser en meningsmåling utført for The New York Times og CBS at bare 26 prosent av de spurte sier de har et godt inntrykk av Trump. 31 prosent mener han er til å stole på.

Hillary Clintons tall er ikke mye bedre. Bare 32 prosent mener hun er «ærlig og tillitvekkende», og 31 prosent har et fordelaktig inntrykk av den tidligere utenriksministeren.

Presidentvalget holdes 8. november.

Les også: Trumps forhold til kvinner skaper debatt