Obama hardt ut mot Trump

President Barack Obama kastet seg inn i EU-striden i Storbritannia, da han fredag ba britene si ja til fortsatt medlemskap i folkeavstemningen i juni. Foto: Reuters / NTB scanpix
President Barack Obama kastet seg inn i EU-striden i Storbritannia, da han fredag ba britene si ja til fortsatt medlemskap i folkeavstemningen i juni. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Verdens ledere ser med uro på at Donald Trump blir republikanernes presidentkandidat, og det med god grunn, mener president Barack Obama.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– De er urolige og med god grunn. Mange av forslagene han har kommet med, viser enten at han er uvitende når det gjelder utenrikspolitikk, at han har en overlegen holdning eller at han er mer opptatt av å skape overskrifter og Twitter-meldinger enn å gjøre USA og verden til et trygt sted, sa Barack Obama på sidelinjen under G7-møtet i Japan torsdag.

Les også: Trump har nådd grensen på 1.237 delegater

Trump avfeier kritikken og mener mange land har godt av å bli uroet.

– Mange land i vår vakre verden har rakket ned på oss. Dersom de blir skaket opp på riktig vis, så er det bra og ikke dårlig, sier Trump.

Trump mener Obama bør holde seg for god til å kritisere hjemlige, politiske motstandere når han besøker andre land.

– Han bør ikke lufte den slags som han gjorde akkurat nå, sa Trump.

Les også: Trump og Ryan lover å samarbeide

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus