Meny

Måling: Republikanske velgere ber partiet støtte Trump

Åtte av ti republikanske velgere mener ledelsen bør støtte Trump selv om de er uenige med ham, viser en ny måling. Foto: Mike Segar / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et stort flertall av republikanske velgere vil at partiets ledere skal støtte Donald Trump som presidentkandidat, ifølge en meningsmåling.

Dersom presidentvalget hadde vært holdt nå, ville 47 prosent av registrerte velgere ha støttet Demokratenes Hillary Clinton, viser en måling utført for New York Times og CBS News torsdag. 41 prosent ville stemt på Trump.

Clintons knappe ledelse over eiendomsmogulen har minket noe siden det ble klart at han trolig blir Republikanernes presidentkandidat. I april ledet hun over Trump med 10 prosentpoeng på en måling utført av CBS News.

Den nye målingen viser at republikanske velgere begynner å slo seg til ro med Trump nå som han trolig blir deres presidentkandidat, skriver New York Times.

De forventer dessuten at partiledelsen gjør det samme. Åtte av ti republikanske velgere mener ledelsen bør støtte Trump selv om de er uenige med ham i viktige saker.

Republikanske velgere som ikke støtter mangemilliardæren, har gått ned 15 prosentpoeng siden forrige måned. Nå er det 21 prosent som ikke ønsker Trump som presidentkandidat, en nedgang på 36 prosent i april.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus