Riise gjør comeback i India

John Arne Riise.
John Arne Riise gjør comeback på fotballbanen. 35-åringen har signert for den indiske klubben Chennaiyin FC.

Det bekrefter klubben på sin nettside torsdag.

I den indiske klubben får han italienske Marco Materazzi som trener.

– John har en fantastisk karriere bak seg og var solid forrige gang han spilte i den indiske ligaen. Han kommer til å bli en viktig spiller for oss, både på og utenfor banen, sier Materazzi.

Klubben omtaler Riise som deres nøkkelsignering i overgangsvinduet.

Kort AaFK-opphold

Forrige gang sunnmøringen var i indisk liga, spilte han for Delhi Dynamos. Der var han et drøyt halvår og spilte 15 kamper, før han returnerte han til Aalesund i mars i fjor. I juni kom beskjeden om at kontrakten med Aalesund ble sagt opp og at han tok seg en pause fra fotballen.

– Den siste tiden har det vokst fram en helt ny følelse i meg: Følelsen av at gleden, gløden og viljen ikke lenger er sterk nok til å prestere på mitt beste. Jeg har lyst til å spille fotball, men motivasjonen er likevel ikke sterk nok til å kjøre løpet på toppnivå, sa Riise den gangen

Les også: Riise ferdig i AaFK: – Føler jeg har skuffet en del folk

Takker Materazzi

Flere trodde dermed at Riises lange og innholdsrike karriere var over, men siste kapittel var ikke skrevet. Nå takker 35-åringen Materazzi og den indiske klubben for å ha fått tilbake den nødvendige lysten og motivasjonen.

– I juni bestemte jeg meg for å ta en pause fra fotball, men jeg holdt alltid døra på gløtt med tanke på en retur. Etter å ha pratet med Marco fant jeg tilbake motivasjonen for å jobbe hardt. Jeg vil takke Marco og Chennaiyins eiere for å ha tro på meg, sier Riise.

Les også: Riise legger seg flat etter utbrudd

Regjerende mester

Chennaiyin gikk til topps i India forrige sesong. For øyeblikket ligger Materazzis mannskap på tredjeplass i serien.

– Jeg hadde en veldig interessant opplevelse i fjor i India, men i år er jeg mer forberedt og kan ikke vente med å komme i gang og hjelpe Chennaiyin til å forsvare tittelen, sier Riise.

Chennaiyin blir Riises åttende klubb i karrieren. Fra før har han spilt i Aalesund, Monaco, Liverpool, Roma, Fulham, APOEL Nikosia og Delhi Dynamos.

Les også: Riise har sagt opp Betsson-avtale

John Arne Riise:  

* Født: 24. september 1980 (35 år)

* Landskamper/mål: 110/16

* Tidligere klubber: Aalesund (Norge), Monaco (Frankrike), Liverpool (England), Roma (Italia), Fulham (England), APOEL Nikosia (Kypros), Dehli Dynamos (India).

* Aktuell: Ble torsdag klar for indiske Chennaiyin FC.