Riise møtte pressen: – Føler jeg har skuffet en del folk

Ålesund 20160613. AaFK-spilleren John Arne Riise under pressekonferansen med direktør Henrik Hoff der han legger opp som Aafk-spiller med umiddelbar virkning.
Ålesund 20160613. AaFK-spilleren John Arne Riise under pressekonferansen med direktør Henrik Hoff der han legger opp som Aafk-spiller med umiddelbar virkning. Foto: Marius Simensen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var mange brikker som måtte på plass for å få John Arne Riise spilleklar for Aalesund. Han føler at han har skuffet en del rundt seg med avgjørelsen om å gi seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

35-åringen fortalte mandag morgen at gir seg i Aalesund med øyeblikkelig virkning. Senere samme dag møtte han pressen for første gang etter sjokkbeskjeden.

– Jeg føler at jeg har skuffet en del folk med denne avgjørelsen. Mange har jobbet for å få dette til å funke. Henrik (Hoff) og klubben, og de rundt meg. Det er den kjipe delen av det. Jeg liker ikke å skuffe andre, men jeg må tenke på meg selv, min karriere og min framtid. Det har ikke vært noe enkelt valg, sa Riise.

Han fortalte videre at han kjørte fra Oslo til Ålesund natt til mandag. Først i 07-tida kom han fram til Aalesund.

– Da jeg ikke hadde snakket med kona på sju timer, slo det meg hvor tøft dette var, fortalte han.

Bakgrunn: Riise legger opp med umiddelbar virkning

To-tre uker

Riise sa at han har tenkt på avgjørelsen i to-tre uker før fotballpausen i norsk eliteserie. Han sa også at han har snakket med både norske og utenlandske utøvere som nylig har lagt opp før han tok sin avgjørelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg ville høre om hvordan de følte det før de la opp. Det jeg fikk høre gjorde meg tryggere på mitt eget valg.

Flere skrev at AaFK-spilleren la fotballkarrieren på hylla, men det er nødvendigvis ikke sikkert.

– Jeg ser at mediene skriver at jeg legger opp. Hva framtiden bringer vet man ikke. Plutselig kommer det noe jeg ikke kan si nei til. Slik det ser ut nå, har jeg spilt min siste seriekamp, Valget er tatt, og dette er ikke noe jeg tenker på nå, sa Riise.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Riise legger seg flat etter utbrudd

Planer

John Arne Riise ville ikke si for mye om hva som venter, men antydet at det kunne bli snakk om TV-jobbing.

– Telefonen har ikke stått stille siden jeg la dette ut på bloggen min. Jeg vet ikke hva som skjer. Det kan bli TV-jobbing, og jeg kan også dra rundt med foredraget mitt. Jeg gleder meg til å starte min nye karriere, sa Riise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har tidligere samarbeidet med bettingselskapet Betsson i fire år. Den avtalen måtte brytes før han startet sin Aalesund-karriere.

– Det er ikke usannsynlig at det blir ny kontakt med Betsson, sa Riise.

Les også: Bettingselskap dropper Riise-reklamer

– Trist og leit

AaFK-leder Henrik Hoff sa følgende om John Arne Riises avgjørelse.

– Etter ønske fra John Arne har vi akseptert å terminere kontrakten. Begrunnelsen John Arne har gitt oss er at det går på motivasjon løs, og den har vi akseptert. Det er trist og leit. Vi hadde håpet at han skulle spille iallfall ut 2016 og kanskje lenger. Vi ønsker John Arne lykke til videre. John Arne kommer til å bidra framover for AaFK. Vi treffes helt sikkert titt og ofte. Det blir nok et fruktbart samarbeid framover, sa Hoff.

Les også: Sammenligner Northug-konflikten med John Arne Riise-saken