Strømsgodset ett poeng opp til sølvplass

Vikings Zymer Bytyqi skapte det meste hjemmelaget produserte av sjanser, men måtte se Muhamed Keita sette inn matchvinnerscoringen for Strømsgodset etter 78 minutter. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Les mer Lukk

Strømsgodset snek seg helt opp i ryggen til Odd etter 1-0-seier borte mot Viking lørdag. Det setter press på Dag-Eilev Fagermos menn før deres kamp søndag.

I en kamp foran et glissent Viking stadion som ikke vil gå inn i historiebøkene som den meste underholdende, måtte det en enkeltmannsprestasjon til for å få ballen i nettet.

Muhamed Keita skrittet opp på et frispark etter 78 minutter og sendte ballen over muren før den duppet ned i Iven Austbøs nærmeste hjørne til 1-0.

– Jeg så keeperen stå i motsatt hjørne, så da bare duppet jeg ballen over muren, sa matchvinneren til TV 2 etter kampslutt.

Keita sa videre at det var godt å få med seg tre viktige bortepoeng.

– Det er deilig å få med tre poeng. Det var en temposvak kamp, men en perfekt bortekamp å få med oss tre poeng i.

Sjansefattig

Frem til scoringen hadde det ikke vært flust av sjanser i Stavanger. Kim André Madsen hadde imidlertid en gyllen mulighet til å sende Godset i ledelsen etter 17 minutter, men hans heading ble reddet til corner av Austbø.

Zymer Bytyqi viste tidvis prov på sine ferdigheter for Viking, og fikk ved flere anledninger servert lagkamerater i god posisjon, men laget klarte aldri å overliste Espen Bugge Pettersen før pause.

Keita-perle

Heller ikke etter hvilen måtte man vente lenge mellom de store sjansene, og etter scoringen maktet aldri hjemmelaget å sette inn den store sluttspurten. Resultatet gjør at Strømsgodset er på tredjeplass med 29 poeng, kun ett poeng bak Odd. Viking ligger på plassen bak med 26 poeng.