Meny

Ronaldo vil inn blant de store

Cristiano Ronaldo spiller søndag for å ta plass blant spillerne som har vunnet store titler både med klubblag og landslag. Foto: Regis Duvignau (Reuters / NTB scanpix)
Cristiano Ronaldo har tangert Michel Platinis målrekord i EM-sluttspill, men har brukt nesten fire ganger så mange kamper på å gjøre det. Søndag vil han både overgå Platini og ta plass ved siden av ham.

De virkelig store i fotballhistorien er spillerne som har vunnet titler både med klubb- og landslag. Som 19-åring gråt Ronaldo av skuffelse etter finaletapet mot Hellas i EM på hjemmebane i 2004. Først søndag får han spille en ny finale, i sitt syvende sluttspill.

– Jeg har alltid drømt om å vinne noe med landslaget, og jeg håper det er vår tur nå, sa han etter å ha avgjort semifinalen mot Wales.

Les også: Drømmen lever for Ronaldo

Ronaldo hevdet at det er «normalt» for ham å sette rekorder og sa at landslagets suksess er mye viktigere. Søndag må han ta sin første seier mot Frankrike (på fire forsøk) for at Portugal skal få sin første tittel.

For ti år siden var han strålende i VM-semifinalen i München, men Frankrike vant på et straffespark av Zinédine Zidane.

Les også: Ronaldo ble helten nok en gang

Kapteinen har i større grad enn vanlig ofret seg for laget på Portugals vei mot finale. I et lag som spesialiserer seg på å gjøre livet surt for motstanderne har han ofret offensiv frihet og tatt defensive tak.

Les også: Stjernene stjeler overskriftene

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus