Nok en nedtur for formsvakt Start

Bodø/Glimt tok med seg tre poeng fra Kristiansand fredag. Starts Andreas Hollingen (t.h.) fortviler her etter den ene av Glimts tre scoringer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Bodø/Glimt vant 4-1 i Kristiansand og påførte Start lagets tredje strake tap. Eliteseriens tabelljumbo har fortsatt ikke vunnet en seriekamp siden Stabæk ble slått 4-1 4. juli i fjor.

Fredagens resultat gjør at Start fortsatt bare har seks poeng i serien, nå etter 15 spilte runder. Avstanden opp til Stabæk på 15.-plass er fire poeng.

Bodø/Glimt er oppe på 15 poeng og 12.-plass før helgens kamper.

– Vi er veldig glad for å ha tatt tre poeng, selv om vi var rufsete defensivt i dag. Prestasjonen vår var ikke kjempegod, sa Glimt-trener Åsmund Bjørkan til TV 2 etter kampen.

Veteranen Trond Olsen sendte nordlendingene i føringen etter en drøy halvtimes spill i Kristiansand. Keeper Hannes Halldorsson, som var tilbake etter EM-spill for Island, slo en ball opp mot Olsen, som plutselig fikk fritt leide alene mot keeper. 32-åringen gjorde ingen feil, og dermed ledet Glimt 1-0.

Start hadde imidlertid ikke gitt opp. Etter 57 minutter utlignet Chidiebere Nwakali for hjemmelaget. Espen Børufsen slo inn, Glimt fikk ikke klarert, og ballen havnet i beina på nevnte Nwakali. Han ekspederte den videre i mål.

Men håpet om en etterlengtet seier ble raskt slukket. Henrik Furebotn satte inn 2-1 etter 67 minutters spill. Fra 18 meters hold gikk ballen inn bak en utspilt Håkon Opdal.

Start-spillerne presset på for utligning mot slutten, men tross flere gode sjanser maktet de ikke overliste Glimt-keeper Halldorsson. Nwakali var nær nettsus tre minutter før slutt, men traff bare nettveggen, til hjemmefansens fortvilelse.

I stedet var det Glimt som punkterte kampen på overtid. Fitim Azemi nikket inn lagets tredje for dagen etter flott Glimt-spill. Like før kampslutt satte Jens Petter Hauge inn 4-1 på straffespark. Det var 16-åringens første scoring i serien.

Dermed fortsetter Start-marerittet i årets serie.