Sint Østberg med minimal ledelse etter Drammen-sprinten

Ingvild Flugstad Østberg røk ut i kvartfinalen i Drammen-sprinten, og gikk glipp av viktige verdenscuppoeng. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Les mer Lukk

Etter at Ingvild Flugstad Østberg skuffet i Drammen-sprinten tirsdag skiller det bare to poeng ned til Natalja Neprjajeva i verdenscupen langrenn sammenlagt.

Østberg røk ut i kvartfinalen mens Neprjajeva ble nummer tre i Drammen-sprinten. Etter å ha gått inn til fjerdeplass i sitt kvartfinaleheat, og dermed ble utslått av konkurransen, var Østberg sint. Ikke lenge etterpå møtte hun pressen, litt blidere.

– Jeg har klart å riste av meg det verste. Men jeg blir forbanna på meg selv, det er ikke mange andre å være sint på. Jeg har det jo til det gjenstår 20–30 meter, og jeg føler meg egentlig ganske bra.

28-åringen lå godt an på oppløpet, men måtte til slutt se seg slått av tyske Laura Gimmler, russiske Jevgenija Sjapovalova og Johanna Sundling fra Sverige.

Les også:Klæbo fryktet snøfall, men var uten motstand i Drammen

Falla full av melkesyre, men best i Drammen

– Kjedelig

– Det er kjedelig med tanke på dagen, men mest med tanke på den gule trøya. Æsj, det er litt kjedelig, sier Østberg som hadde sett for seg en plass i semifinalen med tanke på verdenscuppoeng.

Hovedkonkurrent Neprjajeva tok seg videre til finalen og ble nummer tre. Dermed har den russiske jenta 1327 poeng, to færre enn Østberg.

– Sesongen min har jo vært vilt bra uansett, så jeg vil jo ikke at dette skal overskygge sesongen om jeg ikke skulle klare det. Å i det hele tatt kjempe om gul trøye er kjempestort for meg. Man tenker jo på det, jeg skal ikke legge skjul på det, sier Østberg, som lover å gi alt i kampen om sammenlagtseier.

– Jeg gjør mitt beste jeg i de løpene jeg stiller opp på, noe mer får jeg nesten ikke gjort.

Les også:Johaug dropper likevel Drammen-sprinten