Falla full av melkesyre, men best i Drammen

Maiken Caspersen Falla vant langrenn sprint klassisk kvinner tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Maiken Caspersen Falla vant langrenn sprint klassisk kvinner tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Maiken Caspersen Falla er Drammen-ekspert og tok sin femte verdenscupseier der i sprintlangrenn tirsdag. Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikset norsk dobbeltseier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falla var raskest i prologen, kvartfinalen og semifinalen. I finalen var hun uslåelig på oppløpet og gikk inn til klar seier.

Til finalen fikk Falla følge av Anna Svendsen og Jacobsen, i tillegg til amerikanske Jessica Diggins, svenske Stina Nilsson og russiske Natalja Neprjajeva.

Falla tok føringen i det tette snødrevet i Drammen i finalen, satte fart fra start, men inn i siste sving før oppløpet hadde Stina Nilsson karret seg foran Falla. Men på det lange oppløpet var det Falla som hadde mest krefter igjen og gikk inn til suveren seier foran tusenvis av tilskuere i Drammen.

Jacobsen gikk inn til andreplass, 0,80 sekunder bak Falla. Neprjajeva ble nummer tre, 1,06 bak.

Aktuelt: Overlegen Klæbo gjorde som i fjor og vant Drammen-sprinten

Jacobsen jublet

– Det kan ha noe med oppløpet å gjøre. Overkroppsstyrke og teknikk som passer perfekt for meg, sa Falla om hvorfor sprintløypa i Drammen passer henne så godt.

– Oppløpet var tungt. Jeg kan ikke huske sist jeg hadde så mye melkesyre på et oppløp, sa Falla om spurten.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde ikke regnet med noen pallplass tirsdag.

– Det er mer overraskende at jeg tar andreplassen enn at Falla vinner, sa en fornøyd Uhrenholdt Jacobsen etter løpet.

– Når jeg går bak Stina (Nilson) på oppløpet og hun stivner, så blir jeg litt tatt på senga at jeg egentlig skal være sterkere. Det er helt rått, sa Jacobsen.

Aktuelt: Skistad fikk startnekt til kvartfinalen

Fire norske i semifinalen

Litt tidligere var det fire norske jenter som hadde tatt seg til semifinale i Drammen. Også Jacobsen, Svendsen og Ane Appelkvist Stenseth slo følge med Falla til semifinalen. Stenseth ble nummer tre i sitt kvartfinaleheat, men tok seg likevel videre på tid.

Falla vant sitt semifinaleheat, mens Uhrenholdt Jacobsen ble nummer tre i samme heat. Jacobsens tid var likevel så sterk at det ble finale også på den norske 32-åringen.

I det andre heatet tok Svendsen seg til finalen, mens Stenseth ble nummer fire og slått ut.

En småsyk Kristine Stavås Skistad gikk også videre fra prologen, men kastet inn håndkle før kvartfinalene. Tiril Udnes Weng og Ingvild Flugstad Østberg røk ut i sine kvartfinaler, mens Silje Øyre Slind og Lotta Udnes Weng var blant dem som røk ut allerede i prologen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært