Klæbo fryktet snøfall, men var uten motstand i Drammen

Johannes Høsflot Klæbo i aksjon under verdenscup langrenn sprint klassisk menn tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Johannes Høsflot Klæbo i aksjon under verdenscup langrenn sprint klassisk menn tirsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Johannes Høsflot Klæbo forsvarte seieren fra Drammen-sprinten i langrenn. Han var klart best i snøværet tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tredoble VM-vinneren fra Seefeld hadde også en god dag i verdenscupen sammenlagt. Russeren Aleksandr Bolsjunov lyktes ikke, og dermed trillet det inn godt med poeng i favør av Klæbo.

– Jeg hadde en kjempedag, og det fungerte bra. Jeg ble litt nervøs før finalen da det begynte å snø, men heldigvis gikk det an å få de meterne jeg trengte, sa Klæbo etter å ha gått inn til en suveren seier.

I finalen tok Klæbo føringen fra start før han akselererte allerede i den første bakken og skaffet seg nesten 15 meters forsprang. Det forsprang ble så stort at konkurrentene ikke fikk kontakt med Klæbo før de var passert målstreken.

Nærmest var Eirik Brandsdal som kom i mål 0,89 sekund bak den suverene vinneren.

Aktuelt: Falla knuste konkurrentene på oppløpet i Drammen-sprinten

Trodde Klæbo skulle vente

– Det ble som forventet, at Johannes skulle klemme til. Jeg trodde han skulle vente til over kulen, men han følte seg sikkert pigg, så han gjorde smart i å dra til der, sa Brandsdal.

– Jeg trodde jeg skulle klare å hente inn litt mer enn jeg klarte, men han holdt den samme luken hele veien. Men jeg er utrolig fornøyd med hva jeg får til i dag.

Sondre Turvoll Fossli kjempet en stund om tredjeplassen, men måtte se seg slått av Richard Jouve. Franskmannen gikk inn til tredje 2,17 bak Klæbo, mens Fossli til slutt endte 3,34 bak.

Aktuelt: Skistad fikk startnekt til kvartfinalen

Konkurrent tapte poeng

Klæbo viste styrke i samtlige runder før finaler. Ingen gikk raskere enn 22-åringen verken i prolog, kvartfinalene eller semifinalene. Også i finalen var Klæbo i en klasse for seg.

I Drammen hadde Klæbo få problemer med å ta seg videre fra kvartfinaleheatet, der han også fikk med seg Brandsdal. De to tok seg også til finale i det første semifinaleheatet.

I den andre semifinalen vant franske Jouve foran Oskar Svensson fra Sverige. Finaleklare på tid ble også Sindre Bjørnestad Skar og Fossli

Verdenscupleder Bolsjunov ble slått ut i sitt kvartfinaleheat og gikk dermed glipp av både semifinale og viktige verdenscuppoeng. I dette heatet tok Pål Trøan Aune og svenske Calle Halfvarsson seg videre.

Emil Iversen og Finn Hågen Krogh måtte si takk for seg allerede før utslagsrundene.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært