Skistad fikk startnekt til kvartfinalen

En småsyk Kristine Stavås Skistad tok seg videre, men dropper å gå kvartfinalen i tirsdagens bysprint i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
En småsyk Kristine Stavås Skistad tok seg videre, men dropper å gå kvartfinalen i tirsdagens bysprint i Drammen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Legene og trenerne mente det var best at Kristine Stavås Skistad hoppet av Drammen-sprinten etter prologen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk ikke etter planen da 20-åringen skulle prøve seg mot verdens beste i klassisk langrennssprint for første gang i verdenscupen.

Hun endte opp med 27.-plass og tok seg videre, men der stoppet det også opp. Hensynet til helsen gjorde at hun ikke fikk gå mer enn prologen.

Konnerud-løperen var dårlig og stappfull av feber dagen før rennet.

– Jeg fikk ikke lov til å gå mer av legene og trenerne. Jeg var veldig dårlig i går, men følte meg mye bedre i dag og det var derfor jeg stilte opp, sa Skistad.

Ville fortsette

Det var liten tvil om at hun helst ville ha vist seg fram mer for hjemmepublikummet. I stedet blir den neste opptredenen i skøytesprinten i Falun kommende lørdag. Om hun kvikner tilstrekkelig til.

– Jeg ville helst ha gått, og det kan hende at det hadde gått bra også, men vi turde ikke å ta sjansen. Jeg er litt skuffet. Jeg hadde gledet meg veldig til å gå. Det er nok lurest å høre på legen og spare meg til Falun, sa sprintkometen.

Maiken Caspersen Falla kom seg kjappest gjennom prologen. Hun slo svenske Ida Ingemarsdotter med 1,22 sekunder. Ane Appelkvist Stenseth la seg inn som Norges nest raskeste løper og var 1,59 bak lagvenninnen.

Aktuelt: Klæbo helt overlegen i Drammen-prologen

Ny Lotta-nedtur

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var femte best, mens verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg ble nummer 13. Videre gikk også Anna Svendsen og Tiril Udnes Weng.

Sistnevntes tvillingsøster, Lotta, hadde ingen god dag. Hun havnet helt nede på 47.-plass, og dermed fikk hun ikke en opptur etter at hennes VM startet og sluttet med prologen.

Hedda Østberg Amundsen på 32.-plass var nærmest av Norges åtte løpere som ikke gikk videre. Tidlig slutt ble det også på Anne Kjersti Kalvå (nummer 38), Julie Myhre (39), Amalie Håkonsen Ous (41), Silje Øyre Slind (43), Mathilde Myhrvold (44) og Magni Smedås (54).

Personvernpolicy