Norge mot Hviterussland i VM-kvalifisering håndball, blir kjempefavoritt

Stine Bredal Oftedal må se mot VM i Japan neste år. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Norge møter Hviterussland i VM-kvalifiseringen i håndball for kvinner. Dobbeltkampen spilles i mai og juni.

Vinneren kommer seg til mesterskapet i Japan 29. november til 15. desember neste år. Mesterskapet avvikles i Kumamoto. Det er samme by som VM 1997 for menn ble spilt i.

Norge var på det høyeste av to seedingsnivåer før trekningen ble foretatt i Bercy-hallen i Paris lørdag.

Det norske laget hadde ikke optimale forutsetninger i EM med en skadd superstjerne (Nora Mørk) og andre utfordringer på veien. Likevel var spillerne klare på at de hadde rotet det unødvendig til.

– Vi forsov oss til den første timen, så vi har egentlig bare oss selv å takke for at vi ikke kom til semifinale, sa keeper Silje Solberg til NTB fredag.

Les også: EM-semifinalen glapp for Norge, ingen hjelp fra Tyskland

– Vi spiller jo veldig feil kamp. Vi har havnet der på grunn av det vi gjorde i begynnelsen av EM. Det blir jo veldig definerende for hele mesterskapet, sa lagkaptein Stine Bredal Oftedal til NTB etter kampen om femteplassen mot Sverige.

Den vant Norge 38-29.

Halvparten

Dette er alle de europeiske playoffkampene til VM:

Danmark – Sveits, Hviterussland – Norge, Kroatia – Tyskland, Makedonia – Slovenia, Serbia – Polen, Spania – Island, Sverige – Slovakia, Tsjekkia – Montenegro, Østerrike – Ungarn.

Vertsnasjon Japan og tittelforsvarer Frankrike er allerede klare for VM. Det gjelder også Russland, Romania og Nederland, som får plass for sin innsats i det pågående EM-sluttspillet.

Europa skal ha 13 lag med i VM der 24 nasjoner får delta.

Norge har vunnet VM tre ganger: Under Marit Breivik i 1999, under Thorir Hergeirsson i 2011 og 2015.