Meny

EM-semifinalen glapp for Norge, ingen hjelp fra Tyskland

Det er første gang siden år 2000 at Norge ikke når en semifinale i håndball-EM for kvinner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Norge sto igjen som taperen etter et intens drama i håndball-EM onsdag. Tyskland klarte ikke å slå Nederland. Det gir norsk kamp om 5. plassen fredag.

Tyskland ble laget som ødela det meste for Norge i mesterskapet. De vant 33-32 over de norske jentene i åpningskampen der det norske spillet var meget svakt.

Onsdag maktet ikke tyskerne å slå Nederland. Kampen endte 21-27. Dermed ble Norge vippet ut med knappest mulig margin (målforskjell) i kampen om semifinale. Romania og Nederland tar seg videre.

18 år siden sist

Norge spiller om 5.-plassen mot Sverige i Paris fredag. Det er første gang siden 2000 at det ikke er norsk deltakelse i medaljekampene i kvinne-EM.

Det norske laget spilte en svak 1. omgang mot Spania og ledet bare med ett mål. Etter pause var det enveiskjøring da Norge til slutt vant 33-26.

De norske spillerne og lederne kan gremme seg over tapet for Tyskland.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson var fattet etter at Norges medaljehåp ble knust.

– Jeg er imponert over interessen for et lag som skal spille om en femteplass. Det synes jeg er flott, det begeistrer, var Hergeirssons første reaksjon da han møtte norske medier utenfor spillerhotellet like etter kampslutt mellom Tyskland og Nederland.

– Kan ikke skylde på Ungarn

Jeg har vært ganske realistisk. Jeg visste ikke dette utfallet, men jeg var ganske sikker på at det skulle gå sånn, sa han videre på spørsmål fra NTB.

– Fulgte du med på TV?

– Gløttet litt på, ja. Jeg har også pakket og gjort meg klar til å reise til Paris i morgen, der vi skal møte Sverige om en femteplass.

Landslagsjef Thorir Hergeirsson og Stine Bredal Oftedal under kampen mellom Spania og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Hergeirsson understrekte at det norske laget bare har seg selv å skylde på.

– Vi tapte dette ved å tape Tyskland-kampen med ett mål. Det er der drømmen ryker. Vi kan ikke skylde på Ungarn for at de ikke slår Romania med tre mål, sa han.

Norge-kaptein Stine Bredal Oftedal syntes det var ekstra surt at semifinalen syntes å være innenfor rekkevidde likevel, for så å bli revet bort igjen.

– Det var nesten, da. Om det allerede ikke var vanskelig, ble det egentlig enda vanskeligere da det røk igjen med det ene målet vi manglet for Ungarn. Tyskland kom ikke opp på nivå, og da blir det veldig vanskelig, sa Oftedal på spørsmål fra NTBs reporter.

Nede

For Romania ble det en tung kveld. Lagets superstjerne Cristina Neagu ødela det ene kneet noen minutter før slutt mot Ungarn. Hun ble brakt ut av banen på båre.

De første rapportene tyder på en alvorlig skade. Uten henne skal det mye til at Romania vinner sin semifinale.

Den rumenske treneren Ambros Martín var rasende etter kampen. Han angrep toppene i Det europeiske håndballforbundet (EHF) for det harde kampprogrammet før og under EM.

Populært