Støre vil hjelpe ungdom rammet av coronakrisen

Leder for Arbeiderpartiet, Jonas Gahr Støre, vil hjelpe ungdom som rammes av coronakrisen. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

Under coronautbruddet i Norge har det vært en stor dugnad for eldre og syke. Nå er det ungdommens tur, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre.

– Under coronaepidemien har vi hatt en disiplinert dugnad hvor vi har prioritert de eldre og syke. Det har åpenbart vært riktig. Nå må vi støtte dem som har betalt den høyeste prisen, sier Støre i et intervju med Aftenposten.

Han peker spesielt på ungdom under utdanning, og de som er på vei ut i arbeidslivet etter fullført utdanning. I tillegg har det vært en sterk økning i antall unge uføretrygdede.

– Vi må få flere til å gjennomføre videregående skole, særlig i yrkesfag. I dag faller mellom 20 og 25 prosent fra. Uten avsluttet videregående utdanning risikerer de aldri å komme inn i yrkeslivet, sier Støre.

Han vil blant annet ha bedre utstyr i yrkesfag og bedre studiefinansiering. Partiet vil komme tilbake med konkrete forslag i programmet, lover Støre.

Ap er i innspurten med forslag til nytt partiprogram for neste stortingsperiode. Støre er leder for programkomiteen, som legger fram sitt forslag i månedsskiftet september-oktober.