Senatet utsetter avstemning om Obamacare-erstatning

Den republikanske senatoren John McCain er én av tre republikanerne som sier nei til republikanernes foreløpig siste alternativ til helsereformen Obamacare. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Det blir ingen avstemning i Senatet over det siste forslaget om ny helsereform etter at det er klart at Republikanerne ikke klarer å få flertall for forslaget.

– Vi har besluttet at siden vi ikke har nok stemmer til å få forslaget igjennom, så utsetter vi avstemningen, sier den republikanske senatoren Bill Cassidy tirsdag.

Republikanerne hadde håpet å få vedtatt det nye forslaget til helsereform som skal erstatte Obamacare, med enkelt flertall innen den opprinnelige fristen 30. september. Men slik blir det ikke.

Republikanerne er avhengig av at 50 av deres 52 senatorer stemmer for deres alternative helsereform for at den skal gå gjennom. Samtlige 48 demokratiske senatorer stemmer imot, og da har republikanerne bare råd til at to av deres hopper av.

Men tre av de republikanske senatorene har erklært at de vil stemme mot. De tre er John McCain, Rand Paul og Susan Collins.

Les mer: Trump til Puerto Rico etter massiv kritikk

Trump-administrasjonen kutter kraftig i Obamas helsereform

Senatet sa ja til kraftig hopp på USAs forsvarsbudsjett