FBI kan bli tvunget til å vise frem iPhone-hacking

Apple nekter å gi etter for FBI-press om å lage et program som gjør det mulig å hacke selskapets mobiltelefoner. FBI har nå fått det til uten Apples hjelp, og kan bli tvunget til å oppgi hvordan dette gjøres overfor Apple. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

FBI, som for noen dager siden skal ha klart hacke en iPhone, kan bli tvunget til å vise Apple hvordan hackingen gjøres, slik at selskapet kan sperre for muligheten.

Det viser seg nå at Apple kan få sin lille hevn over FBIs iver etter å ta selskapet. En lite kjent lov i USA kan nemlig kreve at FBI lar Apple få vite hvordan denne hackingen skjedde, slik at selskapet kan oppdatere programvaren og stenge for denne muligheten, melder Bloomberg News.

Tidligere visedirektør for etterretningsorganisasjonen National Security Agency (NSA), Chris Inglis, sier at svakheten i programvaren som FBI kan ha fått kjennskap til, bør bli gjenstand for rettslig behandling. FBI har foreløpig ikke kommentert dette.

Les også: FBI med iPhone-gjennombrudd – rettshøring utsatt

Bakgrunnen for saken er at FBI i flere uker har kranglet med Apple for å tvinge selskapet til å lage et program som gjør det mulig å hacke iPhone-telefonene, slik at FBI kan få låst opp mobiltelefonen til en av San Bernardino-angriperne.

Det amerikanske justisdepartementet ba mandag om at den planlagte Apple-høringen må utsettes, en anmodning som er blitt innvilget.

– Søndag 20. mars demonstrerte en uavhengig part en mulig metode for å låse opp iPhonen til Syed Farook for FBI. Det trengs testing for å avgjøre hvorvidt det er en levedyktig metode som ikke vil skade data på telefonen, skrev påtalemyndigheten i et brev til retten.

Les også:

FBI advarer mot bil-hacking

Konkurrenter støtter Apples kamp mot FBI

– FBI ber oss lage programvare tilsvarende kreft