FBI med iPhone-gjennombrudd – rettshøring utsatt

Apple-sjef Tim Cook under mandagens lansering av nye produkter. Han innledet med å kommentere personvernstiden med amerikanske myndigheter. Foto: Stephan Lam / Reuters / NTB scanpix
Apple-sjef Tim Cook under mandagens lansering av nye produkter. Han innledet med å kommentere personvernstiden med amerikanske myndigheter. Foto: Stephan Lam / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

FBI kan ha funnet en måte å låse opp iPhonen til en av San Bernardino-angriperne på. Dermed blir den planlagte rettshøringen mot Apple utsatt og muligens droppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det amerikanske justisdepartementet ba mandag om at den planlagte Apple-høringen utsettes.

– Søndag 20. mars demonstrerte en uavhengig part en mulig metode for å låse opp iPhonen til Syed Farook for FBI. Det trengs testing for å avgjøre hvorvidt det er en levedyktig metode som ikke vil skade data på telefonen, skriver påtalemyndigheten i et brev til retten.

Det påpekes at det ikke vil bli behov for hjelp fra Apple dersom metoden viser seg å fungere, og at rettshøringen som skulle starte tirsdag i tilfelle blir unødvendig.

Dommeren som skulle lede høringen har innvilget anmodningen og utsatt saken. Samtidig har han bedt om å få en statusrapport om utviklingen innen 5. april.

FBI har i flere uker kranglet med Apple om iPhonen som tilhørte Syed Farook, en av angriperne som drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Personvernpolicy