Helsinki Lufthavn: 50 restauranter og kafeer

Italienske Terracotta er et av de nyåpnede spisestedene på Helsinki Airport.
Italienske Terracotta er et av de nyåpnede spisestedene på Helsinki Airport. Foto: Finavia
Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av våren åpner åtte nye restauranter på Finlands hovedflyplass i Helsinki. Da har reisende nærmere 50 spise- og drikkesteder å velge mellom mens de høyst sansynlig venter på et fly til et annet land.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Restauranttjenestene til den fornyede Helsinki lufthavn øker: åtte nye restauranter åpner på flyplassen. Etter åpningene vil passasjerene på flyplassen betjenes av totalt nærmere 50 restauranter og kafeer.

Til sammenligning har Avinor listet opp 33 serveringssteder på Oslo lufthavn Gardermoen.

– Helsinki lufthavns restauranttilbud har nesten doblet seg siden 2019. Vi utvikler mat- og drikkeutvalget vårt etter trender og passasjerenes ønsker, og utvalget av varmmat er for eksempel blitt betydelig mer mangfoldig. Servering er en betydelig del av reiseopplevelsen for et økende antall passasjerer, sier Nora Immonen, Finavias direktør for kommersielle tjenester for Helsingfors lufthavn i en pressemelding.

I løpet av de siste månedene har håndverkspizzeriaen Italian Kitchen Terracotta, Bubbles Seafood & Wine med et fint utvalg av champagne og vin og en ny kafé av kafékjeden Espresso House åpnet på Helsinki lufthavn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Mummikafeen på Helsinki Airporter et av de nær 50 spisestedene reisende har å velge blant på Helsinki Lufthavn. Foto: Finavia
Mummikafeen på Helsinki Airporter et av de nær 50 spisestedene reisende har å velge blant på Helsinki Lufthavn. Foto: Finavia

Senere på våren åpner også Naughty Burger, en burgerrestaurant utviklet av en finsk toppkokk-vinner; Street Food Club, en restaurant som serverer deilig gatemat; den fjerde Espresso House-kaféen på flyplassen; og to nye Nordic Kitchen Deli, Bar & Bistro restauranter.

Restaurantene og kafeene vil skape om lag 70 nye arbeidsplasser på flyplassen. I fornyelsesarbeidet skal det ferdigstilles om lag 2500 kvadratmeter med nytt næringsareal - da er det totalt ca 30.000 kvadratmeter næringsareal til leie på flyplassen.

I 2023 reiste 15,3 millioner passasjerer via Helsingfors lufthavn, nesten 90 % av dem reiste på en internasjonal flyvning.