Finland: Åpner bruktbutikk på flypassen i Helsinki

Som første flyplass i verden vil Helsinki Vantaa airport i Finland til høsten kunne by på en bruktbutikk.
Som første flyplass i verden vil Helsinki Vantaa airport i Finland til høsten kunne by på en bruktbutikk. Foto: PES-Architects
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til høsten åpner verdens første bruktbutikk på en flyplass. Det skjer på finske Helsinki-Vantaa airport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

FINLAND: Gjenbruk, resirkulert, second hand, brukt. Kjært barn har mange begreper - og nå har det nådd inn til utvalget av flyplassbutikker. I allefall i Finland.

Den finske flyplassoperatøren, Finavia, har samarbeidet med den lokale familiebedriften Relove for å bringe en unik bruktbutikk til Helsinki-Vantaa flyplass. Butikken kombinerer resirkuleringskultur med en populær kafé, og skal gi en spennende ny shopping- og matopplevelse for reisende.

Ifølge Nora Immonen, direktør for kommersiell virksomhet i Finavia, utvikler flyplassen kontinuerlig sine tilbud for å følge trender og møte de reisendes behov.

Samarbeidet med Relove er ifølge Helsinki Times et av de mest etterlengtede tilleggene til flyplassens utvalg i år.

Verdens første flyplass-bruktbutikk

Butikken, som blir verdens første bruktbutikk på en flyplass, vil tilby høykvalitets brukte klær og tilbehør ved siden av en trendy kafé.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Reloves eiere, Noora Hautakangas og Eero Ukkonen, ser på partnerskapet med Finavia som en mulighet til å spre budskapet om sirkulær økonomi til et bredere publikum, inkludert internasjonale kunder.

Den nye Relove-butikken vil ligge i Helsinki-Vantaas tidligere avgangshall, som har blitt forvandlet til et gateway-område. Når oppussingen er ferdig høsten 2023 vil hallen få et helt nytt utseende, og de nye tjenestene vil være tilgjengelige for kundene.

Bærekraft i praksis

Området vil etter planen inneholde finsk arkitektur, tredesign og unike merker. Nora Immonen er stolt av flyplassens satsing på å møte de reisendes preferanser og hele tiden tilby noe nytt.

Helsinki-Vantaa flyplass vant nylig prisen for Europas beste flyplass i sin størrelseskategori, noe som bekrefter kundetilfredsheten med flyplassens innsats.

Åpningen av verdens første bruktbutikk på en flyplass er et stort skritt mot å fremme bærekraftig praksis i detaljhandelen, og Helsinki-Vantaa leder an når det gjelder å tilby miljøbevisste alternativer for reisende.

Følg ABC Nyheter Reise på Facebook.