Freder minner om frigjøringen av Finnmark

Riksantikvar Jørn Holme freder lørdag en bygning og 50 meter av en gruvetunnel ved Kirkenes som er blitt symboler på den sovjetrussiske frigjøringen av Finmark i 1944.

Hele saken »

Cecilie (44) lekte ved den strenge Russland-grensen i oppveksten

Lørdag er det 70 år siden Stalins tropper reddet Finnmark fra nazistene. I sommer møtte vi Kirkenes-ordfører Cecilie Hansen like ved Grense Jakobselv, ut mot Nordishavet, hvor hun fortalte om sin oppvekst som nabo til den skumle Russland-grensen. 

Hele saken » Se video

Cecilie lekte katt-og-mus med Den røde hær

Kirkenes-ordfører Cecilie Hansen (44) har en ukjent fortid: Som barn lekte hun katt-og-mus med sovjetiske grensevakter. Nå hyller hun Stalins tropper som reddet Finnmark i 1944.

Hele saken » 4

3000 til 4000 mennesker ventet på friheten i denne gruvetunnelen 1944

De måtte søke tilflukt i en gruvetunnel ved Kirkenes mens de ventet på freden.Lørdag er det 70 år siden Kirkenes ble frigjort.

Hele saken » Se video

Voldtektssiktet 62-åring ute av koma

En 62 år gammel mann, som for to måneder siden ble siktet for voldtekt av en tenåringsjente i Oppdal, er nå ute av koma etter at han ble banket opp etter den angivelige voldtekten. Han er imidlertid ikke i stand til å belyse saken, sier politiet.

Hele saken »

Ebolasyk jente reiste 100 mil i buss i Mali

Den to år gamle jenta som var det første registrerte tilfellet av ebola i Mali, var på en over 1.000 kilometer lang bussreise før hun døde, ifølge BBC.

Hele saken » 1

Sjefgeolog: Mannen vil gi lyd fra seg før det raser

Geologer og meteorologer frykter raset fra fjellet Mannen kan komme søndag som følge av mye nedbør. Folk vil imidlertid høre det i flere timer før det kommer, mener sjefgeolog.

Hele saken » 4

18 personer evakuert etter brann i bygård i Oslo

En leilighet i bydel Torshov i Oslo sto i full fyr i 8-tiden lørdag morgen. Politiet har ikke kontroll på to personer som bor i leiligheten.

Hele saken »

Her hopper han fra 41.419 meters høyde

I tre år planla Google-toppen Alan Eustace rekordhoppet i hemmelighet.

Hele saken » Se video

Hoppet fra 41 km høyde: Slo verdensrekorden i hemmelighet

Google-toppens hopp slo dermed Felix Baumgartners 2 år gamle rekord.

Hele saken »

Ung jente drept av 14 år gammel gutt i skoleskyting i Washington

14 år gamle Jaylen Fryberg blir beskrevet som en glad og godt likt gutt. Fredag morgen skal han ha drept én medelev og skadet fire andre.

Hele saken » 5

Mødre fra Østfold har reist for hente IS-sønner hjem

To mødre fra Østfold har reist mot Syria i håp om å hente sønnene som har sluttet seg til opprørsgruppa Den islamske staten (IS) hjem til Norge.

Hele saken » 5

I gruvetunnelen ble han far for andre gang

For 70 år siden delte Trygve Hansen (96), Jostein Eliassen (77) og Sissel Fredriksen (70) skjebne: De måtte søke tilflukt i en gruvetunnel ved Kirkenes mens de ventet på freden.

Hele saken » 2

Trygve ventet på friheten i denne gruvetunnelen

Inne i denne gruvetunnelen ble Trygve Hansen (96) far for andre gang. Sammen med 3000 andre hadde han søkt tilflukt mens han ventet på freden. Lørdag er det 70 år siden Kirkenes ble frigjort.

Hele saken » Se video