– Regjeringen tilbyr Venstre avtale for å droppe forslag

André N. Skjelstad (V) er svært ordknapp angående pågående forhandlinger med regjeringspartiene.
André N. Skjelstad (V) er svært ordknapp angående pågående forhandlinger med regjeringspartiene. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre kan komme til å droppe eget forslag om at kun domstolen skal kunne tilbakekalle statsborgerskap, til fordel for en avtale med Høyre og Frp, skriver VG.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det aktuelle forslaget innebærer at bare domstolen, ikke Utlendingsdirektoratet eller Utlendingsnemnda, skal kunne tilbakekalle statsborgerskap fra personer som har løyet om identiteten sin.

Venstre har imidlertid blitt tilbudt en avtale om at asylbarn som bor på mottak skal bosettes raskere, mot at de trekker sin støtte til endringsforslaget i statsborgerskapsloven, ifølge VG.

Imidlertid er Venstre-politikerne svært ordknappe om forhandlingene med regjeringspartiene.

– Vi har fått et tilbud av regjeringen som vi skal vurdere på vårt gruppemøte på onsdag. Utover det vil jeg ikke si noe, sier Venstres André Skjelstad til avisen.

I utgangspunktet var sto Venstre sammen med Ap, SV, Sp og MDG om forslaget. Frist for komiteen i Stortinget var 6. april, men er utsatt til 2. mai etter ønske fra Venstre, Frp og Høyre.

Les også:

KrF kritiske til Venstres surrogati-forslag

Grande puster lettet ut etter Venstre-landsmøte

Venstre vil myke opp regler om statsborgerskap for flyktningbarn