KrF kritiske til Venstres surrogati-forslag

Olaug V. Bollestad (KrF) mener Venstres forslag om å åpne for ikke-kommersiell surrogati i Norge er kritikkverdig og at det kan svekke likestillingen.
Olaug V. Bollestad (KrF) mener Venstres forslag om å åpne for ikke-kommersiell surrogati i Norge er kritikkverdig og at det kan svekke likestillingen. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Venstre har som første norske parti vedtatt å åpne for ikke-kommersiell surrogati. KrF frykter det kan svekke likestillingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er overraskende at Venstre, som har vært så opptatt av likestilling åpner for dette, sier Olaug Bollestad, nestleder i KrF, til NRK.

Bollestad understreker at det kan bli svært vanskelig å sette grenser for hva som kan anses for å være betaling og ikke.

– Hovedprinsippet til KrF er at barn ikke er noe man kan bestille eller tvinge andre til å bære fram, sier Bollestad.

Den bekymringen deler Venstre-nestleder Terje Breivik, som var blant motstanderne da forslaget ble stemt fram under partiets landsmøte.

– Hvor mange ferieturer kan jeg spandere på søsteren min som stiller edelt opp for et barn som jeg selv ikke er i stand til å få, før det blir kommersielt? sier han til NRK.

Les også:

Grande puster lettet ut etter Venstre-landsmøte

Venstre: Gratis barnehage og SFO for lavinntektsfamilier