Bob Latchford – lyspunktet i skyggen av Liverpool F.C.

Bob Latchford – lyspunktet i skyggen av Liverpool F.C.
Bob Latchford – lyspunktet i skyggen av Liverpool F.C.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om Everton hadde et ganske bra lag, var nok den enorme suksessen på Anfield tung å svelge. Dessuten hadde 60- tallet vært meget lyst for Everton med både FA-cup-seier i 1966 og ligamesterskap i 6

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen
FOPPALLKORTET

Hver lørdag graver Kim og Gustav frem et gammelt, men velholdt Foppallkort fra bunken som har fulgt guttene siden barndommen. Serien vil preges av langt hår, kinnskjegg, stramme shortser og uforglemmelige minner for alle som elsker engelsk fotball.

I tillegg vil en spiller som har hatt æren av å spille sammen med spilleren på Foppalkortet, eller en person som har et spesielt forhold til spilleren, si noen ord.

Foppalkort er en av tidenes mest geniale oppfinnelser for alle som elsker spillet. Minnene om en fotball-legende vil aldri dø så lenge et Foppallkort er i sirkulasjon.

Runde 1: Chris Waddle

Runde 2: Mickey Thomas

Runde 3: Bobby Moore

Runde 4: Peter Bonetti

Runde 5: Liam Brady

Runde 6: Steve Highway

Runde 7: Malcolm Macdonald

Runde 8: John Burridge

Runde 9: Viv Anderson

Runde 10: Frank Worthington

Runde 11: Steve Archibald

Runde 12. Francis Lee og Norman Hunter

Runde 13: Bobby Charlton

Runde 14: Colin Bell

Runde 15: Justin Fashanu

Runde 16: Trevor Francis

Runde 17: John Wark

Runde 18: Ron Harris

Runde 19: Peter Shilton

Runde 20: Bob Latchford

Men det var en klassespiller på Goodison Park som hamret inn mål regelmessig for «The Toffees».

Bob Latchford var født inn i en fotballfamilie. Tre brødre Latchford, Dave, Bob og Peter fikk etter hvert alle ligakamper (Dave og Peter var keepere), men Bob ble den store stjernen i Latchford-familien. Han startet karrieren i Birmingham, blant annet som spisspartner til den også unge og lovende Trevor Francis, og hadde så stor suksess at han ble solgt til Everton for 350 000 pund i 1974. Det var overgangsrekord i England. Han fortsatte å bøtte inn mål, men trofeene uteble dessverre for Latchford. Men han fikk en oppsiktsvekkende privat pris:

I sesongen 77/78 lokket Daily Express med 10 000 pund til spilleren som klarte å score 30 mål i en sesong. Bob stod med 28 mål før siste ligakamp mot Chelsea. I andre omgang headet han inn ett mål, og da Everton fikk straffe mot slutten av kampen, var det ingen tvil om hvem som skulle ta den. Bob Latchford kunne gå av banen 10 000 pund rikere, men historien skal ha det til at han satt igjen med 200 pund etter at festen var over, kameratslig bonus til medspillere var utbetalt og en durabelig skattesmell på premien var innbetalt.

I 1981 gikk ferden til John Toshacks Swansea og deretter en svipptur til nederlandske NAC Breda før karrieren sakte ebbet ut. Totalt 613 kamper og 263 mål taler for seg. Han fikk også 12 kamper for England (5 mål).

Her er fire typiske Latchford-scoringer fra 1976: