Lillebyparken: Sandefjord kan få sitt eget "Disneyland"

Slik kan julegata i Lillebyparken bli ersom planene blir realisert. Les mer Lukk

Etter 20 års grubling og planlegging, kan Norges nyeste opplevelsespark Lillebyen i Sandefjord bli en realitet. Utviklingsselskapet Lillebyparken har nå sendt inn et planinitiativ med tanke på oppstartsmøte med kommunen.

Grunnlegger Kurt Allan Sand i Sandefjord har jobbet med idéen om å bygge opplevelsesparken Lillebyparken i hjembyen i over 20 år. Prosjektet er kalt Norges svar på Disneyland av lokalavisen.

Prosjektet som er tenkt bygd ved E18 fem kilometer vest av Sandefjord sentrum, kan komme til å legge beslag på 620 mål. Prisantydningen er fire milliarder kroner fordelt på flere investeringstrinn. Målet er å kunne åpne i 2028.

Går oppstartmøtet med kommunen etter planen, vil investorer bli invitert inn i prosjektet, skriver Estatenyheter.no

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Planene omfatter også Lilleby hotell med 1.700 senger. Les mer Lukk

350 årsverk

Ifølge planinitiativet foreslås området regulert til fritids- og turistformål, med underformål temapark. I tillegg vil formål for hotell, messeområde og parkeringsplasser reguleres inn. Lillebyparken skal være en helårs opplevelsespark med blant annet badeland (utendørs og innendørs), vikingland, barnas bondegård, butikker, restauranter, spillarena samt berg-og-dalbane.

– Prosjektet kan skape store samfunnsgevinster i form 350 årsverk i parken og av to milliarder kroner i ringvirkninger, cirka 800 årsverk, og 1,158 milliarder kroner i direkte omsetning i parken. Lillebyparken vil kunne sidestilles med de største fornøyelsesparkene i Norden og blir en unik, helårlig opplevelsespark som bygger på kjente norske figurer og kultur, skriver plankonsulent Henning Larsen AS.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spøkelseshuset Fredds pensjonat skal være et av tilbudene i Lillebyparken Les mer Lukk

Det jobbes med å hente kapital til første fase frem til vedtatt reguleringsplan. Det har nylig vært avholdt et møte med cirka 20 fortrinnsvis lokale investorer.

Tilbakemeldingene og investeringsviljen er over all forventning - og flere har sagt ja til å bli med i første fase, skriver Estatenyheter.