Seteplassene på British Airways skal bli trangere enn hos Ryanair

Etter planen skal seteavstanden på enkelte British Airways-fly krympes inn til 29 tommer. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Storbritannias største flyselskap planlegger å presse inn to ekstra seterader på deler av sin Airbus A320-flåte. Det vil gjøre det trangere om beinplassen enn hos Ryanair.

I løpet av de siste årene har lavprisselskaper som Norwegian og Ryanair gitt de store i bransjen tøff konkurranse om passasjerenes gunst og penger. Flere har sett seg nødt til å gjennomføre ulike tiltak i et forsøk på å beholde posisjonen, deriblant British Airways (BA).

Høsten 2016 kom beskjeden om at det ble slutt på gratis mat og drikke på økonomiklasse, økonomiklassekabinen på Boeing 777 ble oppgradert med et ekstra sete per rad og selskapet har gjort flere upopulære endringer i sitt bonusprogram.

Les også: Så mange fly er det i verden akkurat nå

Tidligere denne måneden meldte britiske medier at BA planlegger å klemme inn to ekstra seterader på deler Airbus A320-flåten som brukes på ulike europeiske ruter.

Ryanair har til sammenlikning 30 tommers seteavstand på sine fly. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Les mer Lukk

Ifølge det britiske nettstedet Express vil det gi en seteavstand på 29 tommer (73 centimeter), hvilket er det samme som på lavprisselskapet EasyJet. Ryanair har til sammenlikning 30 tommers (76 centimeter) seteavstand på sine fly.

De ekstra seteradene skal etter planen settes inn i løpet av 2018. Ifølge BA gjør de dette for å kunne fortsette å tilby sine kunder konkurransedyktige priser. Men Hjemme i Storbritannia er det nå stadig flere som stillers spørsmålstegn ved hva som til syvende og sist skiller BA fra lavprisselskaper som operer på de britiske øyer.

I et intervju med Express, forteller Moneys sjefredaktør, Hanna Maundrell at det nå er viktigere enn tidligere for forbrukerne å veie alternativene nøye før vi bestiller flyreise.

– British Airways spiller et farlig spill dersom de forsøker å gå til angrep mot lavprisselskapene på denne måten. De bør se hva som er skjedd i andre sektorer før de gjennomfører flere kutt og tilstramminger, råder Maundrell.

Les også: – Hodetelefonene mine tok fyr på flyet