Her kan du ankomme hotellet på ekte James Bond-vis

Hvorfor ta taxi eller bil når man kan sveve hele veien frem til Six Senses Zighy Bay i Oman? Foto: Trivago Les mer Lukk

Listen over unik hotellservice omfatter yoga på elefanter, surfeskole for hunder og hotellankomst med paraglider.

Et vellykket hotellopphold, der du går smilende ut døren etter å ha gjort opp for deg i resepsjonen, er i de fleste tilfeller preget av den servicen du opplever du har fått som gjest. Og det finnes de hoteller som tilbyr deg mer enn en god seng å sove i, innholdsrik frokostbuffé og kanskje litt oppmykende spabehandling.

Hotellsøkesiden Trivago har listet opp noen av de mest unike hotellservicene som tilbys rundt om på kloden. Og det finnes noe for alle og enhver, enten du vil spille inn en egenkomponert sang, nyte en operaforestilling helt for deg selv eller synes hunden din har godt av å lære surfing.

Yoga på elefantryggen

Golden Triangle Asian Elephants Foundation, som er eid av hotellet, tar inn misbrukte elefanter og hjelper dem med pleie og å gi de et nytt liv. Les mer Lukk

Hotellet Antara Golden Triangle Elephant Camp & Resort i Thailand er et av hotellene som tilbyr noe litt utenom det vanlig – nemlig yoga på elefanter. Det er selvfølgelig yogainstruktører på stedet som hjelper gjestene med å balansere og praktisere enkle yogaposisjoner på disse fantastiske dyrene. En mer spektakulær yogaopplevelse skal man lete lenge etter.

Golden Triangle Asian Elephants Foundation, som er eid av hotellet, tar inn misbrukte elefanter, pleier dem og gir dem et nytt liv.

Les også: Dette hotellet er ikke for de med høydeskrekk

Ankom hotellet på Bond-vis

Six Senses Zighy Bay gir deg mulighet til å oppleve Omans spektakulære landskap fra himmelen. Foto: Six Senses Zighy Bay Les mer Lukk

Dette burde være midt i blinken for deg med en indre eventyrer. Six Senses Zighy er et femstjerners luksushotell i Oman med spektakulær havutsikt, som ligger 120 kilometer fra Dubais internasjonale flyplass.

På vei til hotellet kan gjester selvsagt benytte seg av taxi eller leiebil. Men dersom du vil ankomme hotellet i James Bond-stil, så kan du gjøre det med paraglider. Gjester som benytter seg av dette tilbudet, blir selvsagt hjulpet av en sertifisert guide.

Surfeskole for hunder

Spørsmålet er om hunden din er like ivrig til å lære seg som surfing som du selv er. Foto: Trivago Les mer Lukk

Det er ikke bare menneskelige gjester som skal få benytte seg av utrolig hotellservice, men også vår beste venn.

På amerikanske Loews Coronado Bay Resort tilbys surfeopplæring til gjesters hunder på Coronado Surf Academy. Her får hunder muligheten til å lære å surfe på bølgene, samt delta i akademiets konkurranse som har opptil 40 deltakende hunder.

Les også: Stadig flere hotell tilbyr luksus for firbente

Rock ‘n Roll på rommet

Slik ser gitarmenyen ut hos Hard Rock Hotel Vallarta. Foto: Trivago Les mer Lukk

På Hard Rock Hotel Vallarta i Mexico kan musikkglade gjester benytte seg gratis av hotellets «Fender guitar room service». Fra en meny kan gjester velge mellom 20 forskjellige elektriske gitarer som blir levert til rommet, slik at man kan «jamme».

Skulle du være uerfaren når det kommer til instrumenter, så er det fremdeles håp for deg. På rommet tilbys det videoleksjoner, samt en liste over nettsider og apper som kan hjelpe deg å mestre gitarspillingen.

Spill inn dine egne sanger

Drømmer du om å spille inn din egen sang på et innspillingsstudio? Slippe den neste hitsinglen? Bli den neste Adele? Les mer Lukk

En ting er å spille gitar, en annen ting er å kunne spille inn din egen sang i et studio. På Hotel Nhow i Berlin kan du slippe ut din indre sangstjerne, dette er det eneste musikkhotellet i Europa som huser et innspillingsstudio som er utstyrt for miksing, pre- og etterproduksjon og innspilling.
Hotellets beliggenhet ved elven Spree betyr også en fantastisk utsikt over byen, og kanskje den kan inspirere til litt kreativ låtskriving. Kanskje du til og med kan gi gutta i Stargate litt etterlengtet konkurranse?

Les også: Dette blir verdens første hotell med egen regnskog

Privat kveld på operaen

Estate Theatre går for å være et av Europas flotteste operabygg. Foto: Trivago Les mer Lukk

Opera kan være en fantastisk opplevelse, som dessverre fort kan bli forstyrret takket være hosting og irriterende lyder fra andre i publikum. Men er du villig til å legge litt ekstra penger på bordet, kan du oppleve Mozarts «Don Giovanni» uten andre tilskuere til stede.

Gjennom en eksklusiv avtale mellom luksushotellet Four Seasons Praha og Estate Theatre, kan du ta med opptil fem andre gjester og nyte en privat Mozart-forestilling på et av Europas vakreste teatre. Etter forestillingen blir du tatt med tilbake til hotellet i en vintage Rolls Royce.

Varmluftballong med privat fotograf

Luksushotellet Belmond Villa San Michele gir deg mulighet til å oppleve Firenze fra oven. Foto: Trivago Les mer Lukk

Lite gir så godt overblikk og imponerende utsikt som å sveve over byer og landskap i en varmluftballong. Like utenfor Firenze ligger Belmond Villa San Michele som tilbyr deg muligheten til å se den italienske byen fra varmluftballong.

Med på turen følger det en profesjonell fotograf som tar bilder underveis. Dermed kan du trygt la selfiestangen ligge igjen på hotellrommet og konsentrere deg om å nyte den utrolige utsikten mens dere svever avgårde.

Les også:

Sparer mest penger ved å booke hotell på søndag

Norske hoteller knuser fjorårets sommerrekord

Kåret til verdens beste spa-hotell

Reisebyrå: – Alle kan ha godt av å reise alene