Kina åpner verdens lengste glassbro

Zhangjiajie Grand Canyon Glass Bridge blir verdens lengste bro av glass når den åpner i oktober. Foto: Haim Dotan Ltd. Les mer Lukk

Hvis du har høydeskrekk er ikke nasjonalparken i Zhangjiajie i Kina det første stedet du trenger å planlegge en reise til.

Kina er klare for å åpne den lengste og definitivt skumleste gangbroen i verden, når byggingen av en bro med glassgulv er ferdig i nasjonalparken som var inspirasjon til de flytende fjellene i James Cameron-filmen «Avatar».

300 meter over bakken vil Zhangjiajie Grand Canyon Bridge strekke seg 380 meter, med en bredde på seks meter.

Skal gli inn i naturen

Broen er designet av det Tel Aviv-baserte arkitektfirmaet Haim Dotan Ltd., og kan ha plass til opptil 800 personer av gangen. Fra broen vil du også kunne gjennomføre verdens høyeste strikkhopp.

Desginere har også begynt å leke med tanken om å kunne bruke broen som en catwalk under moteshow.

Sjefarkitekt Haim Dotan sier at designen – et gulv av glass kombinert med sidebærerkablene – er ment å gli sømløst inn i naturen, og gi de besøkende en følkelse av å sveve i luften.

– Glassbrua i Zhangjiajie er designet for å være så usynlig som mulig, sier Dotan ifølge AFP Relaxnews.

Les også:Verdensarvperlen du ikke visste at du måtte få med deg

Åpnes i 2015

Regissør James Cameron sies å ha blitt inspirert av de gigantiske sandsteinssøylene for å skape de flytende fjellene som preget Pandora i filmen «Avatar» fra 2009.

Zhangjiajie nasjonalpark ligger i den nordlige delen av Hunan-provinsen, og åpnes i oktober 2015.

SE VIDEO: Her er glassbroa etter åpningen:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kina åpnet verdens høyest hengende glassbro for offentligheten Les mer Lukk

Overlegen rekord

Den 300 meter lange glassbroen tar over tittelen som verdens lengste fra en annen kinesisk bro. I Longgang sørvest landet ble en 26 meter lang bro åpnet 26. april i inneværende år.

Broen, som går ut fra en klippe 718 meter over bakken, tok da over rekorden med fem meter etter berømte Grand Canyon Skywalk i USA. Men broen i Zhangjiajie kommer til å sette en soleklar rekord.

Også i Paris kan du få følelsen av å gå i løse lufta. Da en av etasjene i Eiffeltårnet var ferdigoppusset i høst, kunne man gå på et gjennomsiktig gulv 57 meter over bakken.

Les også: Reisetips: Glem sosiale medier når du er i Kina

SE VIDEO: Satte glassbro på prøve med slegge:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Satte glassbro på prøve med slegge