Dette tjente «asylbaronene» i 2016

Brødrene Roger og Kristian Adolfsen (t.h.) tjente store summer på å drive asylmottak. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB  Les mer Lukk

Brødreparet Adolfsen fortsetter å sope inn millioner.

I 2016 søkte 3.460 personer asyl i Norge. Det viser statistikk fra UDIs nettsider. Det var flest søkere fra Eritrea. 586 personer fra det afrikanske landet søkte om asyl i Norge i fjor.

Ved utgangen av september hadde 3.052 personer søkt om asyl så langt i 2017. De fleste søkerne i 2017 kommer fra Syria. 928 syrere hadde søkt ved utgangen av september.

ABC Nyheters skattesøk: Sjekk hvem som er rikest i din kommune

Rundt 7.000 mennesker bor på asylmottak i Norge i skrivende stund.

Kjøpte mottaksselskap for 200 millioner

En srilankisk familie på Bjørnebekk asylmottak i Ås. Foto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

I 2016, som i 2015, var det brødrene Kristian og Roger Adolfsen som tjente soleklart mest på å drive asylmottak i Norge. De driver mottaksselskapet Hero, som de kjøpte for 200 millioner kroner i mars 2013. Hero er det største kommersielle mottaksselskapet i Norge.

Kristian Adolfsen tjente 13,2 millioner kroner i 2016. mens Roger Adolfsen tjente 8,2 millioner kroner. Begge brødrene har en formue på over 250 millioner.

Embed: skatt

Adolfsen-brødrene driver flere andre virksomheter, og ifølge Kristian Adolfsen utgjør Hero Group AS' andel cirka ti prosent av deres totale inntekter.

Asylstrømmen i 2015 var lønnsom for Adolfsen-brødrene. I fjor skrev Kristian Adolfsen i en epost til ABC Nyheter at han forventet at mottaksdriften ville få en sterk tilbakegang, og gå tilbake på det nivået som det har ligget på tidligere.

NB: Enkelte på listen driver også andre virksomheter enn asylmottak.

Embed: skatt

* Listene er basert på informasjon fra UDIs hjemmesider, samt opplysninger om hovedaksjonærer i selskapene som driver mottak fra Proff.no