Norwegian interessert i nye fly

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Les mer Lukk

I løpet av neste år vil flyprodusenten Boeing avgjøre om de skal produsere en ny flytype til markedet. Norwegian skal være blant interessentene, melder The Wall Street Journal.

Det er 15 år siden Boeing lanserte 787 Dreamliner som et kjempe-prosjekt i det kommersielle flymarkedet. Norwegian Air Shuttle har per i dag 29 Boeing 787 Dreamlinere med enda flere i bestilling.

Konsernsjef i Boieng, Dennis Muilenburg, vurderer nå å lansere et nytt gigant-prosjekt av flytypen «twin-aisle 797 jet», melder The Wall Street Journal.

– Vi utvider businessen vår. Planen er å avgjøre hvorvidt prosjektet skal igangsettes i løpet av 2019. Vi har fortsatt 2025 som mål for når flyet skal være i bruk i markedet, sier Muilenberg i en pressekonferanse.

Les også: Norwegian åpner ny base i København

I tillegg til Norwegian, skal United Continental og Ethiopian Airlines ha meldt interesse for den nye flytypen. Boeing mener det kan være et marked for omtrent 4.000 twin-aisle 797 jet-fly, skiver The Wall Street Journal.

Flyet vil komme inn i segmentet mellom 737-flyene med en midtgang og 787 Dreamlinerene. Nyvinningen vil romme mellom 230 og 270 passasjerer og ha en rekkevidde på 8000 kilometer, skriver The Wall Street Journal.

Les også: Analytiker: - Tviler på Norwegian blir kjøpt opp

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no