Jensen: Glad DNB varsler at de har ryddet opp

Finansminister Siv Jensen (Frp) ser alvorlig på Panama Papers-avsløringen. Les mer Lukk

Finansminister Siv Jensen håper Panama Papers-avsløringen vil sette fart på det internasjonale arbeidet mot skatteunndragelser, og er glad for at DNB sier de har ryddet opp.

– Det er uheldig dersom norske finansinstitusjoner legger til rette for skatteunndragelser ved å bidra til å etablere strukturer som hindrer norske skattemyndigheter innsyn i informasjon om skattepliktige inntekter eller formuer. Vi er glad for at DNB har varslet at de har ryddet opp i saken, sier Jensen i en kommentar til skatteparadis-avsløringene.

Les også: DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer

Jensen er glad for at skatteunndragelser og omgåelse av skatteregler endelig får bred internasjonal oppmerksomhet.

– Vi arbeider for økt innsyn og bekjempelse av skatteunndragelser globalt. Denne saken vil forhåpentlig sette fart i dette arbeidet internasjonalt, sier finansministeren.

Les også: Advokatfirmaet hevder Panama-avsløringene er straffbare

Selv om regjeringen ser alvorlig på at også norske banker tilrettelegger for selskapsstrukturer som gjør det mulig for skattytere å unndra midler fra beskatning i Norge eller i utlandet, fastslår Jensen at ingen foreløpig er mistenkt for å ha gjort noe kriminelt.

– Jeg vil presisere at det ikke er noe grunnlag for bekymring at norske skattytere oppretter selskapsstrukturer eller investerer midler i utlandet, og at slike strukturer, selv om de innbefatter lavskattland, ikke nødvendigvis har som formål eller medfører at skattyter unndrar midler fra beskatning.