Advokatfirmaet hevder Panama-avsløringene er straffbare

Advokatfirmaet i Panama fraskriver seg ansvar. Se video.

Avsløringen av de såkalte «Panama papers» er en kriminell handling, hevder advokatfirmaet som dokumentene ble lekket fra.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Dette er en kriminell handling, en forbrytelse, sier Ramón Fonseca, en av grunnleggerne av advokatfirmaet Mossack Fonseca, som har base i Panama.

– Dette er et angrep på Panama, fordi enkelte land ikke liker at vi er så konkurransedyktige når det kommer til å tiltrekke seg selskaper, sier Fonseca til nyhetsbyrået AFP.

Uttalelsene kommer etter at en stor lekkasje fra Mossack Fonsecas antatt sikre datasentral førte til at en rekke medier verden over søndag publiserte avsløringer om hvordan firmaet har hjulpet rike statsoverhoder, politikere, kjendiser og andre til å skjule penger i skatteparadiser.

Fonseca beskriver dokumentlekkasjen som et «begrenset datainnbrudd». Han sier at selskapet ikke har noen mistenkte og at han ikke vil spekulere i hvem som har lekket dokumentene før de har bevis.

Han understreker at Mossack Fonseca aldri er blitt dømt eller beskyldt for å ha gjort noe galt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus