DNB-styret har bedt Bjerke redegjøre om avsløringer

DNB og Rune Bjerke beklager og opplyser at DNBs advokater har satt i gang en grundig undersøkelse av alle sider ved saken. Styret får en redegjørelse når disse undersøkelsene er ferdige, sier DNB-sjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DNB og Rune Bjerke beklager og opplyser at DNBs advokater har satt i gang en grundig undersøkelse av alle sider ved saken. Styret får en redegjørelse når disse undersøkelsene er ferdige, sier DNB-sjefen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Styret i DNB har bedt om en redegjørelse fra konsernsjef Rune Bjerke om avsløringene om at banken har hjulpet kunder til å opprette selskaper i skatteparadiser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding søndag kveld skriver Bjerke at han vil forklare seg om saken til styret så snart den er blitt gjennomgått internt:

– DNBs advokater har satt i gang en grundig undersøkelse av alle sider ved saken. Styret får en redegjørelse når disse undersøkelsene er ferdige, skriver Bjerke.

Bakgrunn: Aftenposten: DNB etablerte selskap i skatteparadis for norske kunder

Selskapet opplyser til Aftenposten at det er styret som har bedt om redegjørelsen. Avisen avslørte søndag at DNBs datterselskap DNB Luxembourg i perioden 2006-2010 bisto rundt 40 kunder med å opprette selskap på Seychellene.

– Det burde vi ikke ha gjort. Med dagens interne regelverk ville det ikke skjedd, sier konsernsjefen.

Ut fra den informasjonen som foreligger har DNB ikke brutt lover eller forskrifter i denne saken, hevder banken.