Måtte kutte prisen fem ganger på Frogner-bolig

KUTT ETTER KUTT: Denne stallbygningen i Bjørn Farmanns gate 19 i Oslo ble kjøpt for 3,4 millioner i 2016, totaloppusset og forsøkt solgt for 9,5 millioner. Deretter er prisen kuttet fem ganger. Foto: Studio Oslo. Les mer Lukk

- Vi hadde litt for høye forventninger.

(Finansavisen): - Prisantydningen var litt frisk,vi ser det i dag. Det har vært prisnedgang i markedet siden vi la den ut, men den var uansett i høyeste laget, sier eiendomsmegler Anders Kvernberg i Privatmegleren til Finansavisen.

Han har hatt salgsoppdraget på en frittstående stallbygning i Bjørn Farmanns gate 19 på Frogner i Oslo.

I august i år ble den 81 kvadratmeter store boligen lagt ut med prisantydning 9,5 millioner kroner. Det ville tilsvart en kvadratmeterpris på 117.000 kroner, skriver Finansavisen.

Men budene uteble og prisen er siden blitt kuttet i flere omganger.

- Vi hadde litt for høye forventninger og har skrudd ned forventningene underveis. Dette er en spesiell bolig som det finnes få sammenlignbare objekter av, og derfor er vanskelig å prise, sier Kvernberg.

Les også: Føler seg flådd av norsk megler i Italia

Betalte 3,4 millioner

Av tinglysningen kommer det frem at selgerne av eiendommen er Christopher Arnesen Gilbert og Thomas Schøyen som betalte 3,4 millioner kroner for boligen i 2016.

Deretter er boligen totalrenovert. Den går over to plan og ligger i bakgården til et leilighetsbygg.

Ifølge Kvernberg har de hatt rundt ett hundre interessenter på liste.

- Men uten bud underveis?

- Vi har fått ett bud på 7,8 millioner kroner, men det var med forbehold om finansiering, som ikke ble avklart, sier Kvernberg til Finansavisen.

Tidligere i november ble prisantydningen kuttet for femte gang, denne gangen til 7,95 millioner kroner.

Det tilsvarer et priskutt på til sammen 1,55 millioner kroner fra opprinnelig prisantydning, eller 16 prosent ned.

En prisantydning på 7,95 millioner gir en kvadratmeterpris på 98.000 kroner, som fortsatt er over snittet for området. Til sammenligning ligger snitt kvadratmeterpris i bydel Frogner nå på 85.700 kroner, ifølge siste rapport fra Eiendom Norge.

For Oslo totalt sett er prisene i snitt ned 10,1 prosent fra toppen i april.

- Etter priskuttene, er det noelønnsomhet igjen i prosjektet?

- Lønnsomheten er naturlig nok blitt kraftig redusert av priskuttene, men det er fortsatt noe fortjeneste igjen, sier Kvernberg til Finansavisen.

Han avholdt nye visninger på boligen både torsdag og fredag, og boligen ble fredag ettermiddag solgt for 7,6 millioner kroner. Dermed endte den 1,9 millioner kroner under opprinnelig prisantydning. Det gir en kvadratmeterpris på 94.000 kroner.

Les mer i lørdagens utgave av Finansavisen.

Les også:
– Altfor mye penger i eiendom
Boligprisene ser rødt

Denne saken ble først publisert i Hegnar.no