Harmony Montgomery (7) meldt savnet over to år etter hun forsvant

Harmony (7) ble sist sett i 2019. Hun ble ikke meldt savnet før to år senere. Les mer Lukk

Sist noen kan bekrefte å ha sett syv år gamle Harmony var i oktober 2019. Politiet ble først gjort oppmerksom på jentas forsvinning forrige uke.

I romjulen banket politiet på døren hos Montgomery-familien i byen Manchester i den amerikanske delstaten New Hampshire. De hadde mottatt en bekymringsmelding fra barnevernet om jenta i huset, syv år gamle Harmony. Det skulle vise seg at sist noen så den lille jenta var høsten 2019.

Ifølge politiet er det uklart hva familien vet, og de er tilbakeholden på informasjon angående foreldrene, som ikke bor sammen. De ber nå offentligheten om hjelp.

– Vi ber alle som vet noe som helst om å ta kontakt med oss. Noen vet hva som har skjedd, og vi ber dere ta det riktige valget og ringe oss, sier politiet ifølge Fox News.

De arbeider ut i fra teorien om at syvåringen fremdeles er i live.

«Jeg sa jo at noe var galt»

Harmonys mor har tatt til sosiale medier og bedt om hjelp. Ifølge moren bor jenta hos faren, som hun sier har foreldrerett. Blair Miller, som har adoptert Harmonys lillebror fikk vite om forsvinningen forrige uke, og har også forstått det slik at jenta har bodd hos faren sin gjennom pandemien. Han fikk en telefon fra Harmonys mor forrige uke.

– Hun ringte oss i panikk og sa «jeg sa jo at noe var galt». Hun fikk ikke tak i Harmonys far, som skal ha blokkert henne, forteller Miller i Fox-serien «Crime Stories».

Ifølge Miller har både Harmony og lillebroren hennes vært inne og ute av en rekke fosterhjem i forkant av at Miller adopterte gutten. Da Miller søkte om å også få adoptere Harmony fikk han beskjed om at jenta hadde blitt gjenforent med sin biologiske far og dermed var ute av barnevernsystemet.

– Jenta har levd i et helvete

Harmonys morfar, Timothy Flanagan, sier at datteren har mistet kontakt med Harmony etter at hun ble boende hos faren sin. Ifølge ham skal familien ha forsøkt å ringe Harmonys far 14 ganger i løpet av de siste to årene, i frykt for barnebarnets sikkerhet.

– Den stakkars jenta har levd i et helvete i barnevernsystemet, som sviktet henne totalt, sier bestefaren til Boston 25 News.

Det vites ikke om politiet har kommet i kontakt med Harmonys far. Syvåringen bodde hos ham da hun sist ble observert av politiet i oktober 2019.