USA bombet mål i Somalia

USA gjennomførte fredag det andre droneangrepet på fire dager mot antatte opprørere i Somalia, opplyser Pentagon.

Ifølge en talskvinne for den amerikanske forsvarsledelsen var målet for angrepet militante islamister fra al-Shabaab, som har bånd til al-Qaida.

Droneangrepet fant sted i nærheten av Qeycad, rundt 500 kilometer nord for Somalias hovedstad Mogadishu, ifølge Cindi King.

Det er ikke kjent hvor mange som ble drept i angrepet, eller om de tilhørte al-Shabaab. Ifølge King var det ingen amerikanske styrker på bakken i området.

USA gjennomførte også et droneangrep mot antatte al-Shabaab-opprørere nordvest for Qeycad tirsdag.

President Joe Biden har trappet ned bruken av droneangrep siden han inntok Det hvite hus. Forgjengeren Donald Trump ga Pentagon frie tøyler til å gjennomføre slike angrep mot militante islamister i land som Libya og Somalia.

Denne ukas angrep i Somalia var de første som er gjennomført i landet siden Biden overtok som president. Ledende demokrater er kritiske.

– Det er på tide å få en slutt på den tvilsomme juridiske rettferdiggjøringen som den ene administrasjonen etter den andre basert seg på når de gjennomfører krigshandlinger som disse, sier senator Chris Murphy til Reuters. Han sitter i utenrikskomiteen i Senatet og regnes som en nær alliert av Biden.