Milliardærpar funnet døde på ferieøy i Thailand

Rakeshwar Sachathamakul, 59, og hans kone Anshoo (55) ble funnet døde på et feriested på Koh Tao i Thailand. Les mer Lukk

En ansatt hørte flere skrik fra bassengområdet på luksushotellet hvor det styrtrike ekteparet bodde, men forsto ikke hva som skjedde.

Da heller ikke overvåkingskameraene rundt bassenget fungerte, ble dødsdramaet ikke fanget opp av hotellpersonalet som var på vakt.

Derfor tok det mange minutter før det ble slått alarm om tragedien på hotellet.

Det har også tidligere vært rapportert om mistenkelige dødsfall på Koh Tao, og enkelte medier har stemplet ferieparadiset som «dødens øy».

Rykteflommen har gitt næring til ulike teorier om hvorfor flere turister har mistet livet de siste årene.

Kjempet for livet

Nå viser det seg at en av av Thailands rikeste personer, forretningsmannen Rakeshwar Sachathamakul (59), kjempet for livet sammen med sin kone Anshoo (55) i bassenget på det fasjonable hotellet.

Ifølge The Phuket News var Rakeshwar eier av et 5-stjerners hotell i Phuket og hadde blant annet flere investeringer innen plastindustrien.

Ekteparet, som er av indisk herkomst, men med thailandsk statsborgerskap, var denne uken på ferie på ferieøya Koh Tao i Surat Thani-provinsen i Thailand. En svømmetur i luksushotellets basseng skulle vise se å bli skjebnesvangert.

Fant foreldrene på bunn av bassenget

Det var ekteparets sønn Ratish Sachathamakul (34) som fant sine foreldre livløse i bunnen av det to meter dype bassenget på Jamahkiri Resort & Spa på Koh Tao utenfor Surat Thani sist fredag ​​4. juni.

Sønnen hadde vært på en rusletur på stranden i nærheten av hotellet. Da han kom tilbake oppdaget han at begge foreldrene var døde. Han ringte umiddelbart hotellpersonalet for å få hjelp til å få foreldrene opp på land, skriver Bangkok Post.

Skal ha forsøkt å hjelpe ektefellen

Redningsmannskaper skal ha forsøkt å gjenopplive ekteparet, men livene sto ikke til å redde.

Ifølge politiet skal en av ektefellene ha tilkalt hjelp i bassenget. Da den andre ektefellen kom til unnsetning, skal begge ha fått problemer og sunket til bunns.

Dødsfallene har vakt oppsikt i Thailand, og politiet har startet etterforskning. Det vil nå bli foretatt obduksjon for å finne dødsårsaken. Ifølge politiet kan dødsfallet skyldes drukning.

Det er så langt ingenting som tyder på at ekteparet skal ha vært utsatt for en kriminell handling. Politiet opplyser at ektemannen hadde flere underliggende sykdommer.

Ifølge nettavisen thaiexaminer.com skal en ansatt på hotellet ha hørte fire til fem rop omtrent ti minutter før forretningsmannens sønn kom til stedet og tilkalte hjelp.

Satt i baren før de skulle bade

Ifølge The Sun skal ekteparet ha sittet i bassengbaren før de badet sammen. Samtidig gikk sønnen ned på stranden for å padle.

– Etter at paret hadde sjekket inn på hotellet, tilbrakte de tid i bassengbaren og gikk deretter i svømmebassenget. Overvåkingskamera i området hadde ikke fungert på flere måneder på grunn av manglende vedlikehold, men betjentene samler nå inn bevis fra kamera som er installert i andre deler av hotellet, opplyser politimester Jiraphob Puridech.

Ifølge Pol Col Wirachan Khunchaikaew, leder for Crime Suppression Division (CSD) 5. avdeling i politiet, kan det bli aktuelt å innkalle parets sønn til nye avhør for å kartlegge om det var konflikter i forkant av dødsfallet. Politiet undersøker også parets forsikringsavtaler for å se om det eventuelt kan ligge motiv der.

Les også: Sjeldent syn: Naturen tar thailandsk ferieparadis tilbake

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sjeldent syn: Naturen tar thailandsk ferieparadis tilbake Les mer Lukk