Trudeau deltok i minnemarkering etter bilangrepet i Canada

Statsminister Justin Trudeau og Ontarios provinsminister Doug Ford deltok i minnemarkeringen for de fire muslimene som ble drept i bilangrepet søndag. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press via AP / NTB Les mer Lukk

Canadas statsminister Justin Trudeau var blant de frammøtte i en minnemarkering for de fire som ble drept i bilangrepet i London i Ontario søndag.

Det var 44 år gamle Madiha Salman, hennes 46 år gamle ektemann Salman Afzaal, parets 15 år gamle datter Yumna Salman og Afzaals 74 år gamle mor, som ikke er blitt navngitt, som døde da en 20 år gammel mann kjørte på dem med pickup søndag kveld.

Parets sønn, ni år gamle Fayez, ble foreldreløs på et blunk, og ligger innlagt på sykehus med alvorlige skader. Ifølge slektninger er han på bedringens vei.

– Alle som kjente Salman og resten av Afzaal-familien visste hva slags forbilder de var, som muslimer, canadiere og pakistanere. De var alltid gavmilde og spredte glede, heter det i en uttalelse signert slektninger av ofrene.

Angrepet har vekket sterke reaksjoner i landet, som ble rammet av et høyreekstremt angrep mot muslimer i 2017. Politiet uttalte mandag at gjerningsmannen ikke kjente ofrene, men angrep dem fordi de var muslimer.

Trudeau fordømte det han omtaler som et terrorangrep tidligere tirsdag.

– Drapet var ingen ulykke. Dette var et terrorangrep, motivert av hat, i hjertet av et av våre samfunn, sa statsministeren.