Observatørgruppe: Minst 20 drept i Myanmar

Minst 20 personer ble drept i Myanmar mandag, ifølge den lokale observatørgruppa AAPP. Her bærer demonstranter et stort flagg med logoen til NLD, partiet til den avsatte regjeringssjefen Aung San Suu Kyi. Foto: AP / NTB Les mer Lukk

Det var igjen uro og store demonstrasjoner mot militærjuntaen i Myanmar mandag. Ifølge en lokal observatørgruppe ble minst 20 mennesker drept.

Landet har vært i krise siden juntaen 1. februar kuppet makten og pågrep flere fra landets demokratibevegelse, blant dem regjeringssjef Aung San Suu Kyi. Hundretusenvis har stormet ut i gatene for å vise motstand.

Sikkerhetsstyrker har brukt tåregass og gummikuler og har også skutt med skarpt mot demonstranter i nesten daglige aksjoner rundt om i landet.

Observatørgruppa Assistance Association for Political Prisoners (AAPP), som har fulgt med på voldsbruken og pågripelsene under demonstrasjonene, melder at minst 20 ble drept mandag. Ifølge AAPP var de fleste demonstranter, men enkelte var også sivile som ikke deltok i demonstrasjonene.

Det kommer etter at 38 demonstranter ble drept av sikkerhetsstyrker i landets største by Yangon søndag, og etter at FN mandag sa at minst 138 fredelige demonstranter er drept siden kuppet.

Ifølge AAPP er antallet minst 180.